|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| içiyle, insanın, konuşmasıymış, meğer, susmak |
Meğer Susmak İnsanın İçiyle Konuşmasıymış |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Meğer Susmak İnsanın İçiyle KonuşmasıymışMeğer Susmak İnsanın İçiyle Konuşmasıymış Biliyor musun; umarsız bir yıkımdı gidişin Liman boyu uzanan iç kanamalı bir suskunluktu bizden geriye kalan![]() ![]() Oysa bilmeliydin; bütün bir hayatı ürpererek yaşama cesaretiydi aşk Ve yola çıkıldığında göze alınmalıydı aşkın adressizliği![]() ![]() ![]() ![]() Sen bir tepeden masal gibi geldiğinde gözlerime, ben kendi masalımı terk edip, gözlerine benzeyen bir deniz seçmiştim kendime Bana aşkı öğretmişsen yorgun, terli bir tepede; bırak isyanım tam olsun yüreğimin sessizliğindeki kıyamete![]() ![]() bilirim sen kendince bir hayatı onarmaya düşkünsün Onarmak içinse gidişin; sen önce seni affet Adına mavi dediğin çoğul eksikliğinde![]() ![]() BAZEN SENİ AFFEDEBİLİYOR MUYDUN ,BENİ AĞLADIĞINDA? Bilirsin; ben ki kabilesiz bir savaşçı Senden aldığım bütün anlamları sana geri verdim Bir "içim"; kaldı ben de, bir de aklımın aldanmışlığı Haklısın sende bensiz sularında elbet denizi aşmış bir okyanus telaşı yaşanacaktı Bağışla sözlerimi Bağışla gözlerimi Dahası yok, fazlası az![]() ![]() Bazen terk edip gidebilmeli bu şehri kendi çaresizliğinde Bazen inceldiği yerden kopmalı hayat Neyse! Sen benden ötede, ben senden uzakta![]() ![]() ne kadar çok "vardık" oysa ne kadar çok kaybolurken bile![]() ![]() karşımda yorgun bir adam var şimdi; özleyişlerini reddetmek uğruna yorgun düşmüş bir gemi![]() ![]() bu gemi nereye gidiyor usta![]() ![]() içim boş, gemiler boş Bu gemi nereye gidiyor usta![]() ![]() ![]() ![]() Bir romanı bitirmiş gibiydi sustuğunda Bende sustum onunla en iyi yaptığımdı susmak Uzun bir sessizliğin sonrasında "susuşlarımızda sen benim susuzluğumu dindirecek yağmurunu bulamadığını sandın, ben senin yağmurunu yağdıracak o bulutunu Oysaki yağmur bulutta saklıydı, bulutta yağmurda Susmasaydık bulacaktık" dedim![]() Neden geçmişin muhasebesini yapmaya başlamıştık bilmiyorum Son sözleri iyice içime oturdu ![]() MEĞER SUSMAK İNSANIN İÇİYLE KONUŞMASIYMIŞ ![]() ![]() GEÇ FARKETTİM![]() ![]() ![]() ![]() __________________ |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|