Pazar Çerezi Fıkralar |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pazar Çerezi FıkralarMutlu Evliliğin Sırrı Kahvede sohbet eden adama arkadaşları: ''Senin aile yaşantına hayranız, eşin ve çocuklarınla çok mutlu Bir yaşantın var Karının bir dediğini iki etmiyorsun Bu Mutluluğunun sırrını bize de anlat yoksa kılıbık olduğunu düşüneceğiz'' derler ''Kısaca anlatayım'' der adam ''Düğünümüz bittikten sonra karım kendi atına, ben de kendi atıma bindik evimize doğru gidiyoruz Benim bindiğim atın ayağı takıldı ve sendeledi Karım eğildi ve benim atıma '’Bir!' dedi Biraz daha ilerledik ve benim atımın ayağı tekrar takılıp tökezlediği zaman eşim tekrar eğilip atıma 'İki' dedi Az sonra atım tekrar aynı şekilde tökezleyince eşim atından indi, ata 'Üç' dedi ve çeyizinden tabancasını çıkartıp atımı alnından vurdu Ben şok olmuştum Karıma öfkeyle: ''Yazık değil mi? Atı neden vurdun? Kadın manyak mısın sen?''diye bağırdım Karım bana döndü ve ‘’'Bir!’'dedi Ve o günden sonra karımın bir dediğini iki dedirtmem! --------------------------------------------------------------------------------------------------- Aranızda Dindar Var mı? İri yarı bir adam, elinde koca bir bıçakla köy kahvesine dalar ve sorar: -Aranızda Dindar olan var mı? Korkudan kimse bir şey diyemez Tereddüt içinde yaşlı bir adam ayağa kalkar: -Ben dindarım, der Bıçaklı adam, yaşlı adamın dışarı çıkmasını ister Yaşlı adam yardım isteyen gözlerle , kahvedekilere baksa da kimseden çıt çıkmayınca, istemeye istemeye, bıçaklı adamın peşinden kahveden çıkar Adam dışarıdaki inek sürüsünü gösterip: -Amca,Adağım vardı, şunları kurban edecektim de, ben beceremem yardım eder misin ? der Yaşlı adam, derin bir ‘’Oh!’’ çeker ve kesime başlar Birkaç hayvanı kestikten sonra ’’Ben yoruldum başka birini bul oğlum’’ der Adam elindeki kanlı bıçakla yine kahveye girer ve sorar: -Aranızda başka dindar var mı ? Az önceki yaşlı adamı doğradığını düşünen kahvedekiler çok korkar ve herkes aynı anda çay içmekte olan imama bakar, imam korku ile bağırır: -Yapmayın arkadaşlar, iki rekat namaz kıldırdık diye Dindar mı olduk? ------------------------------------------------------------------------ Er Mektubu Görülmüştür Hasan, kimi kimsesi olmayan bir garibanmış, günü gelmiş askere gitmiş Arkadaşları aileleriyle konuşuyor, ailelerinden para falan istiyormuş Fakat bizim Hasan'ın yazacak kimsesi olmadığı için oturmuş Allah’a bir mektup yazmış: - Allah'ım durumum sana ayan beyan, kimsem yok biliyorsun, ne olur bana 200 lira gönderiver Hasan kapatmış zarfı yazmış üstüne 'Hasan’dan Rab’bine' , kontrol edilmesi için vermiş çavuşa Hasan’ın mektubunu okuyan subaylar (Tabi asker mektubu incelenir) kimsesi olmamasına acımışlar Subayın birisi, diğer subaylara: -Bu gariban asker için çıkın paraları! Demiş 200 milyon denkleştirememişler 150 lira toplayabilmişler Koymuşlar zarfa yazmışlar: -Rabbinden Hasan’a Hasan sevinçle almış zarfı bakmış 150 lira Oturmuş ALLAH'a bir mektup daha yazmış Subaylar büyük merakla bu mektubu da açıp okumaya başlamışlar, mektupta şöyle yazıyormuş: -Allah'ım mektubunu aldım çok teşekkür ederim Şimdi sana bir adres vereceğim, parayı bundan sonra oraya gönder Çünkü, bu ine subaylar paramı çalıyorlar, gönderdiğin 200 liranın, 50 lirasını yürütmüşler |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|