Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
açıldı, fazıl, hakkında, soruşturma

Fazıl Say Hakkında Soruşturma Açıldı

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Fazıl Say Hakkında Soruşturma Açıldı

Fazıl Say hakkında soruşturma açıldı

'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' ve 'dini değerlere hakaret' suçlamaları üzerine savcılık soruşturma başlattı

Vatan gazetesinden Elif Altın'ın haberine göre, ünlü piyanist Fazıl Say’a internet paylaşım sitesi Twitter’daki mesajları nedeniyle soruşturma açıldı

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na yapılan suç duyurusunda, Say’ın İslam inancına saldırı niteliğinde ve bu inanca mensup insanları incitecek ve infialine sebep olacak mesajlar yayınladığı ifade edildi Ayrıca Say’ın bu yazılar ile sadece Müslümanları değil Hıristiyan ve Yahudileri de rencide ettiği iddia edildi

Suç duyurusunda, bu yazıların Türk Ceza Kanunu’nda belirtilen ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' ve 'dini değerlere hakaret' eylemini düzenleyen 216 maddenin 1 ve 3 maddelerine aykırı olduğu belirtildi

Suç duyurusunu işleme alan savcılık, Say hakkında soruşturma başlattı Soruşturma sonunda 15 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılabilecek Haberde tahrik içerdiği ileri sürülen Say'ın mesajlarına da yer verildi:

- ”Muezzin 22 saniyede okudu akşam ezanını yahu Prestissimmo con fuco!!! Ne acelen var? Sevgili? Rakı masası?”
- Ben ateistim diğer yarısını bilmem
- Ateistim ve bunu bu kadar rahat söyleyebildiğim için gururluyum (Vatan)

Kaynak

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com