Portakallı Levrek |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı LevrekPortakallı Levrek Malzemeler:
Yapılışı [*]Balıkların kafalarını ve kuyruk kısmını daha sonra balık çorbasında kullanmak üzere keserek ayırınız Balıkların gövdelerini üçer cm kalınlığında dilimleyiniz Balıkları bir kabın içerisine koyunuz Üzerine tuz, karabiber,portakal kabuğu rendesi, limon kabuğu rendesi, portakal suyu ve limon suyunu ekleyiniz ve kabaca harmanlayınız Balıkları hazırladığınız bu marinatta oda sıcaklığında 2-3 saat kadar bekletiniz Fırınınızın ızgarasını veya üstten pişirmeli (salamander) ızgaranızı en yüksek ısıya ayarlayarak açınız Izgaranız kızdıktan sonra balıkları marinattan alarak tepsi güvece -kesilmiş tarafları üste gelecek şekilde- diziniz Tereyağını küçük parçalar halinde kesip balıkların üzerine koyunuz ve her iki tarafını yaklaşık beşer dakika kızarana kadar pişiriniz ve servis tabağına alınız [*]Tabağınızı ince portakal dilimleriyle süsleyerek sıcak olarak servis yapınız Yemek gazetesinden alıntıdır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|