Kurutulmus Balik(İslemleri) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kurutulmus Balik(İslemleri)Hepinize merhabalar Direkt olarak konuya baslayayim![]() BALIK KURUTMA : (Once baliklari temizleyin,pullarini kaziyin,guzelce yikayin) +Oncelikle kurutacagimiz baligin boyutuna gore derin bir kap seciyoruz ![]() +Ardindan kabin en altina bolca tuz koyun,uzerine de baliginizi koyun yada kucuk baliklar ise dizin (Kafasinin icine,karninin icine felan bolca doldurun tuzu)+Ardindan o dizdiginiz baligin uzerine yine bol miktarda tuz koyun ![]() +Ardindan yine ayni islemi yapin ve bir balik daha koyun tuzun uzerine(herdefasinda karin ve kafasinin icine iyice basin tuzu) +Ardindan en ustune yine bol bol tuz koyun (baligi gomer gibi) (Kac balik yapmak istiyorsaniz,yada ne kadar yapmak istiyorsaniz bu islemi ust uste baliklari koyarak yapin) En uste de komple tuz koyduktan sonra tuzun uzerine kagit kapatin(gazete yada baska bir kagit) +Bunun ardindan kagidin uzerine de baliklari preslemesi icin bir agirlik koyun ![]() Kapak felan kapatmayin ![]() +Ardindan istediginiz bir yere (direkt gunes isigi HARIC ) bu kabi koyun Oda icindede olur![]() +2 gun bu sekilde tuzun icinde bekliyor baliklarimiz ![]() +2 gunun ardindan baliklarimizi cikartiyoruz ve yikiyoruz ![]() +Ardindan direkt olarak gunesin altina camasir serer gibi seriyoruz(hava cok gunesli ve sicak ise 1 gun boyunca sermemiz ve kurutmamiz yeterli olur Lakin hava cok sicak ve cok gunesli degil ise 2 gun boyunce sermemiz gerekli acik havada) (Yagmur,nem gormemesine dikkat etmeliyiz) Not: " Bu bilgileri yerel bir siteden bularak,cevirerek sizlerle paylasiyorum Henuz kendimde denemedim Cunku kurutulmus balik ile zaten yeni tanistim Deneyip gormekte fayda var Cunku tadi guzel " RASTGELE ![]() ![]() ![]() Ornek fotolar : |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|