Dil Balığı Hakkında Bilgi Lütfen |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dil Balığı Hakkında Bilgi LütfenArkadaşlar bilenlerden bir ricam olucak,,, DİL, Balığı için kimileri ,Çocuklara yedirmeyin ,kimileride yedirebilirsiniz diyorlar Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlatırsa sevinirim Neden yedirmemeli,bana yapılan açıklama şu:Çünki DİL balığı dipte yaşıyor ve diptede ağır metallar bulunuyor ,dolayısı ile DİL balığı çocuklar için sakıncalı dendi Acaba bu konuda ne yapmamız gerekiyor,yedirelimmi yedirmiyelimmi? Şimdiden teşekkür ederim |
08-03-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dil Balığı Hakkında Bilgi Lütfenderya__kuzusu Arkadaşlar bilenlerden bir ricam olucak,,, DİL, Balığı için kimileri ,Çocuklara yedirmeyin ,kimileride yedirebilirsiniz diyorlar Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlatırsa sevinirim Neden yedirmemeli,bana yapılan açıklama şu:Çünki DİL balığı dipte yaşıyor ve diptede ağır metallar bulunuyor ,dolayısı ile DİL balığı çocuklar için sakıncalı dendi Acaba bu konuda ne yapmamız gerekiyor,yedirelimmi yedirmiyelimmi? Şimdiden teşekkür ederim Kültür baligi yedirebiliyorsak, dil baligida yedirebilirsin Sana bu aciklamayi kim yapti ?? |
08-03-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dil Balığı Hakkında Bilgi LütfenTuna Hunter Kültür baligi yedirebiliyorsak, dil baligida yedirebilirsin Sana bu aciklamayi kim yapti ?? Deniz kardeşim selam umarım iyisindir Sanırım ben biraz eksik yazdımbenim kastım 2-3 yaşlarındaki çocuklar,O yaştaki çocuklara genelde Doktorlar balık yedirmeyin,kılçığı falan batabilir derler,ve onun için genelde DİL balığını önerirlerAma bir başka Doktorda yedirmeyin çünki dipte beslendiği için ve diptede ağır metaller olduğundan dolayı sakıncalı olacağı söyleniyor Şimdi hangi Doktorun dediğine itibar edelim |
08-03-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dil Balığı Hakkında Bilgi Lütfenderya__kuzusu Deniz kardeşim selam umarım iyisindir Sanırım ben biraz eksik yazdımbenim kastım 2-3 yaşlarındaki çocuklar,O yaştaki çocuklara genelde Doktorlar balık yedirmeyin,kılçığı falan batabilir derler,ve onun için genelde DİL balığını önerirlerAma bir başka Doktorda yedirmeyin çünki dipte beslendiği için ve diptede ağır metaller olduğundan dolayı sakıncalı olacağı söyleniyor Şimdi hangi Doktorun dediğine itibar edelim Simdi ben dokturculuk oynamiyacagim Oturdugum ülkede, denizlerin pek temiz oldugunu söylemiyecegim Ancak Dil baligi veya dipte yasayan baliklar icin herhangi bir kisitlama yok YANLIZ yagli ve etcil balikcilara karsi, hamile kadinlarin ve kücük cocuklarin yememesi lazim diyorlar Besin zincirin sonunda olanlar yani (Hanim öyle diyor ) Yani özellikle Dil baliginin yenmesini tavsiye ediyorlar |
08-03-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dil Balığı Hakkında Bilgi Lütfenderya__kuzusu Arkadaşlar bilenlerden bir ricam olucak,,, DİL, Balığı için kimileri ,Çocuklara yedirmeyin ,kimileride yedirebilirsiniz diyorlar Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlatırsa sevinirim Neden yedirmemeli,bana yapılan açıklama şu:Çünki DİL balığı dipte yaşıyor ve diptede ağır metallar bulunuyor ,dolayısı ile DİL balığı çocuklar için sakıncalı dendi Acaba bu konuda ne yapmamız gerekiyor,yedirelimmi yedirmiyelimmi? Şimdiden teşekkür ederim sanırım bu formda gerekli bililer var gibi ben öle bi göz gezdirdim ama sizde bakın bi isterseniz en faydalıların dip balıkları olduğunu söleyenler var çocuklar için http://wwwannecocukcom/modules/new=316014#316014 |
08-03-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dil Balığı Hakkında Bilgi LütfenArkadaşlar çocuk gelişimi için balığın besin değeri oldukça değerliAslında her iki doktorunda söylediği doğru deniz kirliliği haliyle tüm deniz canlıları gibi balıklarında kirlenmesini beraberinde getiriyorÖzellikle ağır metalleri ve diğer zehirli maddeleri vucutlarına alan küçük deniz canlılarını yiyen balıklara ordan onları yiyen daha büyük balıklara ve derken soframıza kadar ulaşıyor bu zehirlerDoğa aslında bi yerde intikam alıyorAslında kirlettiğimiz denizler değil bizim sofralarımız daha doğrusu geleceğimiz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|