Mangalda Balığı Çizerek Pişirmek Kimin İcadıdır ? |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mangalda Balığı Çizerek Pişirmek Kimin İcadıdır ?Forumdaki resimlerde, gittiğim misafirlikte,restoranlarda vs çok sıkça gördüğüm üzere ; Şahsen bu son derece yanlış bir tekniktir Mengenli olmam dolayısıyla aşırı bir bilgim var bu konularda Balığa çizik atarak pişirmek bütün öz suyunu dolayısıyla tadını kaybetmektir Balık da mangalda en iyi yöntem balığı mühürlemedir ( Kısaca fransız usulüde diyebiliriz ) Mühürleme nasıl yapılır ; ateşi yaktıgınızda kömür istenen kıvama geldiğinde Kömürü bir tarafa yığın, kömür ızgara telinize nerdeyse değecek kadar yakın olsun Balığınızı atın, kısa süreli 2 yanını kızartın ( derisi yanmaya yakın tabiri caizse ) Daha sonra kömürü mangala yayarak,oldukça düşük ısıda kızartın, hatta balığın üstünü kapatıp terletirseniz şahane olur Bu basit yöntemle balığınızın suyu içinde kalarak tadını daha çok alacaksınız Selamlar,saygılar |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|