Kalamar Dolma |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kalamar Dolmaevde kalamarin her cesidi pisirdigim varfakat kalamar dolma yapmamistim bu benim icin bir ilk ti kalamarlari temizledimonce bir baska kabin icinde harcini hazirladim3 cesit peynir,2 cesit kaser,1 yesil biber,ve bir kirmiz biber(ince dogranik)cok az ince kiyilik sarimsakaz kekik harcin uzerine tabiiaz da zeytinyag harcin icineve bunlarin hepsini hafif karistirin harci kalamarin icine koymadan en dibine yarim kasik tereyag koydumsonra harci doldurdumdevaminda kalamarlarin agzini kurdan ile kapattimuzerlerine az yag surdum firin 180 derecede45 dakika durduktan sonra,diger taraflarini cevirdim15-20 dakika da bu taraflarini pisirdim sonra renk almasi icin firini gril` e cevirdimrenk almaya baslayincafirini kapattim en ufak olan kalamari bir denedimkisacasi yedimayiptir soylemesiben boyle lezzet gormedimher an bir kalamar tavernasi acabilirim yukarida benim yaptigim harcin icine tercihe gore,aci ,maydanoz vs konabilir bir deneyin ,goreceksiniz sizden iyi asci yoktur |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|