![]() |
Bir Hattatin Yazilmamiş Günlüğü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Hattatin Yazilmamiş GünlüğüBİR HATTATIN YAZILMAMIŞ GÜNLÜĞÜ Bana adını yazmak düşmüş bu beyaz kağıtlara ey sevgili ![]() ![]() ![]() Adını yazmak; Rezzak-ı alemin gönüllerin gergefine ebem kuşağı renkleriyle nokta nokta, harf harf işlediği adını ![]() ![]() ![]() Adını yazmak , Adem'in müjdelediği, Bahira'nın beklediği “Veda Tepesi'nden doğan ay” gibi “İsmuhû Ahmet” deryasının dalgalarının parlattığı adını ![]() ![]() ![]() Adını yazmak, Gemisinde Nuh'un Süleyman'ın rüzgarlarında Cömertliğinde İbrahim'in Teslimiyetiyle İsmail'in Yunus'un balığıyla Yakub'un Külbe-i Ahzân'ında Yalnızlığının kuyusunda Yusuf'un ![]() ![]() ![]() Mizmarlarıyla Davut'un Musa'nın “Yed-i Beyzâ”sıyla Meryem'iyle İsa'nın ![]() ![]() ![]() Adını yazmak ![]() ![]() ![]() Adını yazacak olmamdandır titreyişlerim ![]() ![]() Yüreğimde, Bu hep taze, Bu hep buruk ürperiş ondan Kalemimdeki, divitimdeki heyecan Kağıdımdaki intizar, Mürekkebimdeki Sönmek bilmez yangını vuslat ateşinin hep bundan ![]() ![]() ![]() Bana adını yazmak düşmüş bu beyaz kağıtlara ey sevgili ![]() ![]() ![]() ![]() Yani ki seni yazmak ![]() ![]() ![]() Sevda tohumunun çatladığı, Tutku filizinin boy attığı, Sadakat meşalesinin yandığı Evlerin en güzeli Erkam'ın Evi'yle seni yazmak ![]() ![]() ![]() Seni yazmak ![]() ![]() ![]() “And içeriz ![]() ![]() “Sevinçte ve tasada,” “Sıkıntıda ve rahatlıkta” “Seninle birlikte olacağımıza and içeriz ![]() ![]() ![]() Akabe erlerinin parmaklarıyla seni yazmak ![]() ![]() ![]() Sürekâ'nın geri dönen atının tutkusuyla seni yazmak ![]() ![]() ![]() “Sen güneşsin,” “Sen aysın,” “Sen nur üstüne nursun” diye ağlayan Ensar'ın bekleyişleriyle seni yazmak Seni yazmak ![]() ![]() ![]() Bedir kuyularında bıraktığın umut güneşiyle ![]() ![]() ![]() Seni yazmak ![]() ![]() ![]() Uhud günü sevdasıyla Hamza'nın, Seni yazmak ![]() ![]() ![]() Hendekleriyle Selman'ın ,içine sabrı, içine sevdasını doldurduğu hendekleriyle ![]() ![]() ![]() Huneyn'le seni yazmak, Tebuk'le, Mute'yle seni yazmak ![]() ![]() ![]() Zeyd'in sadakati, Cafer'in özlemi, Abdullah'ın tereddüdüyle seni yazmak ![]() ![]() ![]() Ne zaman ismin için kağıda, kaleme sarılsam Kuşlar gelir pencereme seslenirler; “Yaz , yâ Habîballah ![]() ![]() ![]() Güvercinler gelir Sevr'den kopa kopa, senin hasretinle derler ; “Yaz, ya Hâtemü'l-Enbiyâ ![]() ![]() ![]() Örümcekler sökün eder odama, çığlık çığlık, haykırırlar; “Yaz, Ahmed-i Mahmud-u Muhammed Mustafa ![]() ![]() ![]() Bana adını yazmak düşmüş bu beyaz kağıtlara ey sevgili ![]() ![]() ![]() Adını yazmak ![]() ![]() ![]() Sabır hamuruna umut diye kattığım adını, Şefaat göğünde sığınıp sevgine kanat diye taktığım adını ![]() ![]() ![]() Ümmü Hani'nin evinden Sidre'ye kadar “Ümmetim”,“Ümmetim” diye feryadınla tanıdığım adını ![]() ![]() ![]() Adını düşündüğüm her lahzada içimde, Binlerce Bahira yürür uygun adım, aydınlatmak için Seher ufuklarının karanlığını senin aydınlığınla ![]() ![]() ![]() Binlerce Addas yürür gelir Taif'den, tâ gönül evime Hepsinin dudaklarında, “Sen ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adını düşündüğüm her lahzada Bir “Hayber'in Aslanı” düşer yadıma Bir “Dostların En Sadık Olanı” Bir “Timsali Adaletin” Bir “İki Nur Sahibi” düşer yadıma ![]() ![]() ![]() Bana adını yazmak düşmüş bu beyaz kağıtlara ey sevgili ![]() ![]() ![]() Şu çizgi; Senin hicretini anlatmak içindir ![]() ![]() ![]() Şu nokta; Uhud'da yüreğinden bir parça Hamza'nın Şu halka; Sevr'de yüzüne düşen iki damla gözyaşından hani o sıddık olanın can elması ![]() ![]() ![]() Şu yukarı çizgi; Öfkesi Ömer'in, şu iniş; “Sana inandım” diyen sükûneti ![]() ![]() ![]() Şu uzaklarda kalan çizgiler, noktalar; Senin barış günü, “bize artık burada kalacak ev mi kalmıştır” derken yaşadığın mahzunluğun ![]() ![]() ![]() Şu gül senin adındır ya Rasulallah ![]() ![]() ![]() Şu ortaya çıkan yazı senin gülcemalin, alemlere rahmet olarak yaratılışının ![]() ![]() ![]() İşte nakşediyorum , İşte yazıyorum adını, titreyen paramparça bir yürekle ![]() ![]() ![]() İşte yazıyorum adını,mahcupluğuyla senden utanmanın ![]() ![]() ![]() İşte, İşte yazıyorum adını, bu beyaz kağıtlara ![]() ![]() ![]() Herkes öyle sanıyor, Herkes adını bu beyaz kağıtlara yazdım diye biliyor, -Anam babam sana feda olsun ya Habiballah- Ben aslında senin adını kağıtlara değil, harf harf, lime lime,nokta nokta, Kalbime ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MUSTAFA HATİPLER |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Hattatin Yazilmamiş Günlüğünihalim´isimli üyeden Alıntı BİR HATTATIN YAZILMAMIŞ GÜNLÜĞÜ Bana adını yazmak düşmüş bu beyaz kağıtlara ey sevgili ![]() ![]() ![]() Adını yazmak; Rezzak-ı alemin gönüllerin gergefine ebem kuşağı renkleriyle nokta nokta, harf harf işlediği adını ![]() ![]() ![]() Adını yazmak , Adem'in müjdelediği, Bahira'nın beklediği “Veda Tepesi'nden doğan ay” gibi “İsmuhû Ahmet” deryasının dalgalarının parlattığı adını ![]() ![]() ![]() Adını yazmak, Gemisinde Nuh'un Süleyman'ın rüzgarlarında Cömertliğinde İbrahim'in Teslimiyetiyle İsmail'in Yunus'un balığıyla Yakub'un Külbe-i Ahzân'ında Yalnızlığının kuyusunda Yusuf'un ![]() ![]() ![]() Mizmarlarıyla Davut'un Musa'nın “Yed-i Beyzâ”sıyla Meryem'iyle İsa'nın ![]() ![]() ![]() Adını yazmak ![]() ![]() ![]() Adını yazacak olmamdandır titreyişlerim ![]() ![]() Yüreğimde, Bu hep taze, Bu hep buruk ürperiş ondan Kalemimdeki, divitimdeki heyecan Kağıdımdaki intizar, Mürekkebimdeki Sönmek bilmez yangını vuslat ateşinin hep bundan ![]() ![]() ![]() Bana adını yazmak düşmüş bu beyaz kağıtlara ey sevgili ![]() ![]() ![]() ![]() Yani ki seni yazmak ![]() ![]() ![]() Sevda tohumunun çatladığı, Tutku filizinin boy attığı, Sadakat meşalesinin yandığı Evlerin en güzeli Erkam'ın Evi'yle seni yazmak ![]() ![]() ![]() Seni yazmak ![]() ![]() ![]() “And içeriz ![]() ![]() “Sevinçte ve tasada,” “Sıkıntıda ve rahatlıkta” “Seninle birlikte olacağımıza and içeriz ![]() ![]() ![]() Akabe erlerinin parmaklarıyla seni yazmak ![]() ![]() ![]() Sürekâ'nın geri dönen atının tutkusuyla seni yazmak ![]() ![]() ![]() “Sen güneşsin,” “Sen aysın,” “Sen nur üstüne nursun” diye ağlayan Ensar'ın bekleyişleriyle seni yazmak Seni yazmak ![]() ![]() ![]() Bedir kuyularında bıraktığın umut güneşiyle ![]() ![]() ![]() Seni yazmak ![]() ![]() ![]() Uhud günü sevdasıyla Hamza'nın, Seni yazmak ![]() ![]() ![]() Hendekleriyle Selman'ın ,içine sabrı, içine sevdasını doldurduğu hendekleriyle ![]() ![]() ![]() Huneyn'le seni yazmak, Tebuk'le, Mute'yle seni yazmak ![]() ![]() ![]() Zeyd'in sadakati, Cafer'in özlemi, Abdullah'ın tereddüdüyle seni yazmak ![]() ![]() ![]() Ne zaman ismin için kağıda, kaleme sarılsam Kuşlar gelir pencereme seslenirler; “Yaz , yâ Habîballah ![]() ![]() ![]() Güvercinler gelir Sevr'den kopa kopa, senin hasretinle derler ; “Yaz, ya Hâtemü'l-Enbiyâ ![]() ![]() ![]() Örümcekler sökün eder odama, çığlık çığlık, haykırırlar; “Yaz, Ahmed-i Mahmud-u Muhammed Mustafa ![]() ![]() ![]() Bana adını yazmak düşmüş bu beyaz kağıtlara ey sevgili ![]() ![]() ![]() Adını yazmak ![]() ![]() ![]() Sabır hamuruna umut diye kattığım adını, Şefaat göğünde sığınıp sevgine kanat diye taktığım adını ![]() ![]() ![]() Ümmü Hani'nin evinden Sidre'ye kadar “Ümmetim”,“Ümmetim” diye feryadınla tanıdığım adını ![]() ![]() ![]() Adını düşündüğüm her lahzada içimde, Binlerce Bahira yürür uygun adım, aydınlatmak için Seher ufuklarının karanlığını senin aydınlığınla ![]() ![]() ![]() Binlerce Addas yürür gelir Taif'den, tâ gönül evime Hepsinin dudaklarında, “Sen ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adını düşündüğüm her lahzada Bir “Hayber'in Aslanı” düşer yadıma Bir “Dostların En Sadık Olanı” Bir “Timsali Adaletin” Bir “İki Nur Sahibi” düşer yadıma ![]() ![]() ![]() Bana adını yazmak düşmüş bu beyaz kağıtlara ey sevgili ![]() ![]() ![]() Şu çizgi; Senin hicretini anlatmak içindir ![]() ![]() ![]() Şu nokta; Uhud'da yüreğinden bir parça Hamza'nın Şu halka; Sevr'de yüzüne düşen iki damla gözyaşından hani o sıddık olanın can elması ![]() ![]() ![]() Şu yukarı çizgi; Öfkesi Ömer'in, şu iniş; “Sana inandım” diyen sükûneti ![]() ![]() ![]() Şu uzaklarda kalan çizgiler, noktalar; Senin barış günü, “bize artık burada kalacak ev mi kalmıştır” derken yaşadığın mahzunluğun ![]() ![]() ![]() Şu gül senin adındır ya Rasulallah ![]() ![]() ![]() Şu ortaya çıkan yazı senin gülcemalin, alemlere rahmet olarak yaratılışının ![]() ![]() ![]() İşte nakşediyorum , İşte yazıyorum adını, titreyen paramparça bir yürekle ![]() ![]() ![]() İşte yazıyorum adını,mahcupluğuyla senden utanmanın ![]() ![]() ![]() İşte, İşte yazıyorum adını, bu beyaz kağıtlara ![]() ![]() ![]() Herkes öyle sanıyor, Herkes adını bu beyaz kağıtlara yazdım diye biliyor, -Anam babam sana feda olsun ya Habiballah- Ben aslında senin adını kağıtlara değil, harf harf, lime lime,nokta nokta, Kalbime ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MUSTAFA HATİPLER RABBİM bu ne güzel bişeydi ![]() ![]() ![]() ![]() çok çok ama çok güzeldi |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Hattatin Yazilmamiş GünlüğüSelamün Aleyküm değerli Nihal Ablam Emeğinize, gönlünüze sağlık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|