![]() |
Bu Ümmetin Âsîleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bu Ümmetin ÂsîleriBu ümmetin âsîleri Ümmet-i Muhammed’den, günahı çok kimseler, Eğer şefaate de kavuşmamış iseler, Azap için, topluca, kadın erkek, genç ve pir, Cehennem kapısının önüne getirilir ![]() Cehenneme müvekkel, (Malik) adlı bir melek, Vardır ki, hayret eder bu güruhu görerek ![]() Der ki: (Siz Cehenneme, azaba gelmişsiniz ![]() Fakat nasıl oldu ki, bağlanmamış eliniz? Kara dahi olmamış birinizin yüzü hem ![]() Sizden güzel kimseler görmedi hiç Cehennem ![]() Onlar, buna cevaben söylerler ki: (Ama biz, Hazret-i Muhammed’in ümmetine dahiliz ![]() Lakin işlediğimiz fazla günah ve isyan, Sebebiyle, ateşe layık olduk biz şu an ![]() Ey Malik, sen şu anda bırak da bizi bize, Oturup ağlayalım şu fena halimize ![]() Malik dahi onlara, der ki: (Ağlayın, fakat, Bu günkü ağlamanız, vermez size menfaat ![]() O böyle söylese de, olurlar yine giryan ![]() Çok şiddetli ağlayıp, ederler feryat figan ![]() Nice yaşlı erkekler, tutarak sakalını, Der: (Boşa geçirmişim, ah dünya hayatını ![]() Nice kadınlar dahi, saçlarından tutarak, Der ki: (Ah, rezil oldum günahlara dalarak ![]() Nice delikanlılar, derler: (Ah gençliğimiz! En kıymetli günleri, hep boşa geçirmişiz ![]() O an, Hak teâlâdan bir nida gelir ki ilk: (Birinci Cehenneme koy onları ey Malik!) Bu nida üzerine, onlar çok ağlaşırlar ![]() (La ilahe illallah) diye bağırışırlar ![]() Kelime-i tevhid’i işitince Cehennem, Onlardan, beşyüz yıllık öteye kaçar hemen ![]() Yine Hak teâlâdan bir nida gelir derhal ![]() Buyurur: (Ey Cehennem, bunları içine al!) Böylece atılırlar Cehennem ateşine ![]() Bir ateş ki, dünyada rastlanılmaz eşine ![]() Ateş, o kimselerin yaksa da her yerini, Yakmaya gücü yetmez alın ve kalplerini ![]() Günahkâr olsalar da, mümindir çünkü onlar ![]() Ve secde etmişlerdi Allah’a o alınlar ![]() Onların içlerinde vardır ki biri fakat, Hepsinden daha fazla ağlayıp eder feryat ![]() Hak teâlâ sorar ki: (Ne oldu ki ey insan! Herkesten daha fazla edersin feryat figan?) O der ki: (Ya ilahi, çektin beni hesaba ![]() Günahım fazla geldi, layık oldum azaba ![]() Gerçi Cehennemine girdimse de şu vakit, Lakin merhametinden kesmedim hala ümit ![]() Bilirim, işitirsin feryat ve figanımı ![]() Affedip, kaldırırsın belki bu azabımı ![]() Hak teâlâ, cevaben ona şöyle buyurur: (Kim nasıl zannederse, o, beni öyle bulur ![]() Madem benim hakkımda böyledir senin zannın, Affettim ben de seni, kaldırıldı azabın ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|