![]() |
Sultan Reşat Pilavı.... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sultan Reşat Pilavı....![]() Pilav için : 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı et suyu veya su 1 çay bardağı sıvı yağ 25 - 30 tane badem 2 çorba kaşığı çekirdeksiz kuru üzüm 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 tutam tuz Köfte için : 400 gr yağsız kıyma 1 rendelenmiş soğan 5 dilim bayat ekmek içi veya galeta unu 1 çay kaşığı köfte baharı Tuz, karabiber köfteleri kızartmak için 1 çay bardağı sıvı yağ (kızartmak istemezseniz yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi ile köfteleri fırında pişirebilirsiniz) Sosu için : 2 çorba kaşığı sıvı yağ 2 adet rendelenmiş domates 2-3 diş kıyılmış sarımsak 1 adet rendelenmiş ekşi elma 1 tatlı kaşığı salça 1 çorba kaşığı ketçap (istege baglı) Üzeri için : Maydanoz 1) Pirinçleri ılık, tuzlu ve limonlu suda yarım saat bekletin ![]() ![]() ![]() 2) Bedemleri küçük bir kapta 1 su bardağı su ile 2-3 dakika kadar kaynatalım ![]() ![]() ![]() 3) Pilav tenceresinde sıvıyağını ısıtıp bademleri hafif pembeleşinceye kadar kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4) Köfteyi hazırlamak için bir kapta kıyma, bayat ekmek içi, tuz, baharat ve soğanı yoğurup misket büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayın veya siz kendi tarifinize göre köftelerinizi hazırlayabilirsiniz ![]() ![]() 5) Sosu hazırlamak için; domates, elma ve sarımsakları bir tavada 2-3 dakika kavurun ![]() ![]() 6) Demlenmiş pilavı ortası delikli bir kek kalıbına iyice bastırarak yerleştirin ![]() ![]() ![]() alıntıdır ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|