Yemekde Püf Noktaları

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemekde Püf Noktaları



SOYAK CATERİNG


MUTFAĞIN PÜF NOKTALARI!


EVDEKİ BALIK KOKUSU İÇİN!!!
Balik kizarttiktan sonra mutfaga sinen kokuyu gidermek için bir kapta: 1 çay bardagi su ve 2 çorba kasigi sirkeyi kaynatiniz

DOMATESİ KOLAY SOYMAK İÇİN!!
Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin

SOĞANDAN GÖZLERİNİZ Mİ YANIYOR!!!
Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyun

BAKLİYAT PİŞİRİRKEN!!
Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edindaha hızlı pişecektir

KAHVE NELİ İSE!!!
Türk kahvesinin nem aldigini farkederseniz, kahve dolu kavanozun içine 1-2 tane kesme seker koyun

TUZLUK TIKANIYORSA!!!
Tuzluklariniza biraz pirinç koyunuznemi alacaktır

HIZLI SOĞUTMAK İÇİN!!
Buzdolabiniz bozuldu, ya da artik bos yer yok Temiz bir kovayi musluk suyu ile doldurun Içine bir çorba kasigi sofra tuzu atin Siseleri daldirin Yeterince soguyacaklardir

YEMEKTEKİ FAZLA TUZ İÇİN!!
Tencereye birkaç parça çig patates atin Fazla tuzu çekecektir

PATATES PİŞİRİRKEN!!!

Pisirme suyuna bir kasik sirke koyun Hem rengi sapsari kalir, hemdaha lezzetli olur

ELDEKİ CEVİZ LEKESİ!!
Eller önce 1-2 dakika kadar sirkeye batirilmis bir pamukla ovulur Sonra da soguk suyla ovulur Ardindan soguk suyla yikanir Ceviz lekesi tamamen çikar

EVDEKİ BAKIR KAPLAR!!!
Bir bezi sirke ile hafifce islatip, bakiri ovun Kaplariniz piril piril olur


LİMON KABUKLARINI ATMAYIN SAKIN!!!!
Degersiz olarak gördügünüz limon kabuklarini günesli bir yere koyup kurutursaniz, iyi bir temizleme aracina sahip olursunuz Bu kurumus kabuklarla, özellikle isli ve yagli mutfak esyalarinizi ovarken, sasirtici sonuçlar alirsiniz

ELİNİZDEKİ SOĞAN KOKUSU!!!
Evvelden hasladiginiz patatesi mutfaktaki isiniz bitince elinize sürerek ovusturunuz Bu isleme bes dakika kadar devam ediniz Ellerinizdeki kokulari alip götürecektir

SICAK EKMEĞİ BÖYLE KESİN!!!
Ekmekleri düzgün kesmek için bazen zorlaniriz, özellikle taze ekmek hemen hamur olur Oysa biçagimizin ucunu biraz atese tutarsak daha kolay yapabiliriz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.