![]() |
Mmmm!! Beyaz Cikolatali Pastaa |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mmmm!! Beyaz Cikolatali PastaaMalzemeler: 4 adet yumurta 1 su bardağı un 1 su bardağı tozşeker 4 yemek kaşığı su 1/2 paket kabartma tozu 1 paket vanilya krema için: 3 yemek kaşığı un 7 yemek kaşığı tozşeker 1 yumurta 2buçuk su bardağı süt (500ml ![]() 1 yemek kaşığı tereyağı 1 paket vanilya üzerine 1buçuk su bardağı soğuk süt 2 paket kremşanti 100gr ![]() Yapılışı: Pandispanya için oda ısısındaki yumurtaları tozşekerle kabarıp krema gibi olana kadar, yaklaşık 5 dakika yüksek hızda çırpın ![]() Suyu ilave edip karıştırın ![]() ![]() Tercihen kelepçeli veya normal yuvarlak pasta kalıbınızı yağlayıp unladıktan sonra hamuru koyup 170C dereceli ısıtılmış fırında kabarıp kızarana kadar pişin ![]() 4-5 dakika bekletip kalıptan ayırarak soğumaya bırakın ![]() Bu arada kreması için yumurta ve şekeri bir tencerede tel çırpıcı ile çırpın ![]() Unu ilave edip karıştırdıktan sonra sütünü karıştırarak koyup orta ısıdaki ocakta koyulaşıp kabarciklar çıkarmaya bailayana kadar karıştırarak pişirin ![]() Altını kapatıp tereyağı ve vanilyayı ekleyerek soğumaya bırakın ![]() Üst krem şantisini soğuk sütle hazırlayıp dolapta bekletin ![]() Kremşantinin üçte birini soğumuş iç kremaya ekleyip tel çırpıcı ile çırpın ![]() Pastayı tırtıllı büyük bıçak ile üçe kesin ![]() İlk katı pasta servis tabağına alıp kremanın yarısı dökün ![]() İkinci katı yerletirip tekrar kremasını yayın ve üçüncü parçayı ekleyin ![]() Kremşanti ile pastanın heryerini kaplayın ![]() ![]() ![]() Buzdolabında 1-2 saat soğuması için dinlendirdikten sonra servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|