![]() |
Ebû Meysere Amr Bin Şurahbil |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ebû Meysere Amr Bin ŞurahbilEbû Meysere Amr bin Şurahbil mr bin Şurahbil eş-Şa’bî, Tâbiîn devri âlim ve evliyâsındandır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Amr bin Şurahbil hazretleri, Eshâb-ı kirâmdan Abdullah bin Mes’ûd hazretlerinin önde gelen talebelerinden idi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Amr bin Şurahbil, zamânının âlimleri tarafından medhedildi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “SEN HİÇ KONUŞMAZ MISIN?” Bu mübarek zat, çok cömert olup, dünyâ malına değer vermezdi ![]() ![]() ![]() Derecesinin ve makamının üstünlüğüne rağmen en basit insandan ilim ve hikmet almaktan çekinmezdi ![]() ![]() ![]() Bir bedevi devamlı onun toplantılarına gelirdi ![]() ![]() ![]() ![]() “DİLİME SAHİP OLUYORUM!” Bedevi şöyle cevap verdi: “Susuyorum, zarar görmüyorum, dinliyorum, bilgi sahibi oluyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vefâtı, Abdullah bin Ziyâd’ın vâliliği döneminde olan Amr bin Şurahbil, son anlarında şunları söylemiştir: “İnsanların baktığı bir şeye yerimden kalkıp bakmadım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|