![]() |
İbn-İ Ebi’D-Dünya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İbn-İ Ebi’D-Dünyaİbn-i Ebi’d-Dünya en meşhur hadis âlimlerindendir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ( ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İbn-i Ebi’d-Dünya’nın rivayet ettiğine göre İbn-i Abbas şöyle demiştir: “Resûlullah Efendimiz buyurdular ki: Dört şey vardır ki onlar kime verilirse, dünya ve ahiret hayrı verilmiş olur: Şükreden kalp, zikreden dil, belaya sabreden beden, nefsinde ve malında kendisine hıyanetlik etmeyen kadın ![]() Yine, rivayet ettiği bir hadis-i şerifte; “Allahü teala bir kuluna şükretmeyi ihsan ederse, onu ziyadeden mahrum etmez” buyurulmuştur ![]() ![]() İbn-i Ebi’d-Dünya, Ebu Galib’den şöyle bir hadise nakleder: “Şam’da idim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “ANNEMDEN DAHA ŞEFKATLİ!” -Ey amca, eğer âhirette, Allah işimi anneme bıraksa, annem bana nasıl muamele eder? Amcası; -Seni Cennete sokar, dedi ![]() -Ben bir tövbekârım ![]() ![]() ![]() ![]() Amcası onu defnetti ![]() ![]() ![]() -Ne yapıyorsun? dedim ![]() -Kabri nur ile doldu ve göz alamayacak kadar genişledi ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|