Kur’An’Dan Dualar

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kur’An’Dan Dualar

Kur’an’dan Dualar

* "Kullarım benden sana sorarlarsa; şüphesiz ben yakınım Bana dua edenin, dua ettiği zaman, duasına karşılık veririm O halde onlar da benim davetime icabet etsinler ve bana inansınlar ki doğru yolda olsunlar" (2/Bakara, 186)

* "Gerçek dua, yalnız Allah'a yöneltilen çağrıdır Müşriklerin Allah dışında çağrı yönelttikleri putlar, onların hiçbir dileklerine cevap veremezler Böyleleri ağzına su gelsin diye avuçlarını ona doğru açan kimseye benzerler ki, asla bu yolla ağzına su gelmez İşte kâfirlerin çağrısı böylesine boşunadır" (13/Ra'd, 14)

* "Rabbinize yalvararak ve gizlice dua ediniz Çünkü O haddi aşanları sevmez"
(7/A'raf, 55)

* "Yeryüzünde dirlik- düzen sağlandıktan sonra bozgunculuk çıkarmayınız Allah'a korku ve umut içinde dua ediniz Hiç kuşkusuz Allah'ın rahmeti iyi işler yapanlara yakındır" (7/A'raf, 56)

* "Oysa bu düzmece ortaklar, ne onlara yardım edebilirler, ne de kendilerine yardım edebilirler" (7/A'raf, 192)

* "Allah'ın dışındaki yalvardıklarınız tıpkı sizin gibi birer kul, birer yaratıktırlar Eğer onlara ilişkin düşünceniz doğru ise, çağırın onları da, size karşılık versinler bakalım" (7/A'raf, 194)

* "Rabbinin adını yalvararak korkarak ve yüksek olmayan bir sesle sabah-akşam an ve gafillerden olma" (7/A'raf, 205)

* "Onlar sadece, 'Ey Rabbimiz, günahlarımızı ve davranışlarımızdaki aşırılıklarımızı affeyle, ayaklarımızı kaydırma ve kâfirler karşısında bize yardım et' demişlerdir" (3/Al-i İmran, 147)

* "Rabbiniz buyurdu ki: 'Bana dua edin, duanızı kabul edeyim Bana kulluk etmeye tenezzül etmeyenler, aşağılık olarak cehenneme gireceklerdir" (40/Mü'min, 60)

* "Onlar Allah'ın yanısıra başka bir ilaha yalvarmazlar Allah'ın yasakladığı cana, sebepsiz yere kıymazlar ve zina etmezler Bu suçları işleyenler cezalarını görürler" (25/Furkan, 68)

* "Talut ve askerleri, Calut ve ordusu ile karşılaştıklarında, 'Ey Rabbimiz, üzerimize sabır yağdır, ayaklarımızı sabit kıl ve kâfirlere karşı bize zafer nasip eyle' dediler" (2/Bakara, 250)

* "Hani İbrahim dedi ki; Ey Rabbim, bu beldeyi güvenli kıl, beni ve çocuklarımı putlara tapmaktan uzak tut" (14/İbrahim, 35)

* "Ey Rabbim, o putlar çoğu insanı yoldan çıkardı Bundan böyle kim bana uyarsa bendendir, kim bana karşı çıkarsa, hiç kuşkusuz sen bağışlayıcısın, merhametlisin" (14/İbrahim, 36)

* "Ey Rabbim, beni ve soyumdan gelenlerin bir bölümünü namaz kılanlardan eyle Ey Rabbimiz, duamı kabul eyle" (14/İbrahim, 40)

* "Ey Rabbimiz, hesaba durulacağı günde beni, ana-babamı ve tüm mü'minleri affeyle" (14/İbrahim, 41)

* "Eyyub'a gelince hani o, 'bir derde yakalandım, sen ise merhametlilerin en merhametlisisin' diye Rabbine seslenmişti" (21/Enbiya, 83)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com