![]() |
&Quot;Hasbunallah Ve Ni'me'l-Vekîl&Quot; |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() &Quot;Hasbunallah Ve Ni'me'l-Vekîl&Quot;"HasbunALLAH ve ni'me'l-vekîl" Peygamber Efendimiz SallALLAHu Aleyhi ve Sellem tıpkı kuşlar gibi ALLAH'a güvenip dayanmamızı tavsiye ediyor ![]() Onların her ALLAH'ın günü,tam bir teslimiyet içinde yuvalarından ayrıldığını,rızıklarını bulamama korkusuna kapılmadığını, günün sonunda, karınlarını doyurmuş olarak yuvalarına döndüğünü hatırlatmaktadır ![]() Sevgili Efendimiz gibi: "Bismillâh, tevekkeltü alellâh, lâ havle velâ kuvvete illâ billâh" demeliyiz (Ebû Dâvûd, Edeb 103; Tirmizî, Daavât 34) ![]() Bu duanın mânası da pek güzeldir: "ALLAH'ın adıyla evimden çıkıyorum ![]() ALLAH'a dayanıp tevekkül ettim ![]() Günahtan kaçacak güç, ibadet edecek kuvvet ancak ALLAH'ın yardımıyla kazanılabilir ![]() ALLAH bana yeter Hz ![]() duaların en güzeliyle Rabbine tevekkül etmiş, "Hasbünellah ve ni'me'l-vekîl" demişti ![]() ALLAH bana yeter; O, ne güzel vekildir ![]() Aynı duayı Peygamber Efendimiz de yaptı ![]() Uhud yenilgisinden sonraydı ![]() "Düşman tekrar saldırmaya hazırlanıyor" dediklerinde, "HasbunALLAH ve ni'me'l-vekîl" buyurdu (Buhârî, Tefsir 3/13) ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|