![]() |
Hazret-İ Ömer (Radıyallahü Teâlâ Anh), |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hazret-İ Ömer (Radıyallahü Teâlâ Anh),Hazret-i Ömer (radıyallahü teâlâ anh), Peygamber efendimizin ikinci halifesi ve kayınpederidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Menakıb-i Cihar-yar-i Güzin kitabında geçen bir kıssa şöyledir: Hazret-i Molla Abdürrahmân Câmî’nin “kuddîse sirruh” (Şevâhid-ün Nübüvve) adlı kitâbından tercüme olunmuştur: Hazret-i Ömer “radıyallahü teâlâ anh” halîfe iken, Eshâb-ı Güzîn “rıdvânullahi teâlâ aleyhim ecma’în” hazretlerinden birisini serdâr (komutan) tayin edip, İslâm askeri ile gazâya göndermişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir zamân sonra o serdâr ve askerleri, nice fetihler yapıp, sâlimen ve ganîmetler ile geri geldiler ![]() ![]() “Ya o yiğidin hâli ne oldu” dedi ![]() “Allahü teâlâ hazretlerine ma’lûmdur, yâ Ömer! Kasd ile olmadı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “EVLADINA DİYETİNİ ÖDE!” Hazret-i Ömer “radıyallahü teâlâ anh” buyurdu ki: “Benden sonra âdet olmayacağını bilsem, seni katlederdim ![]() Hazret-i Ömer “radıyallahü teâlâ anh” bu derece âdil idi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hazret-İ Ömer (Radıyallahü Teâlâ Anh),Hazret-i Ömer (radıyallahü anh), oğlu Abdullah (radıyallahü anh) kumandasında bazı Acem (İran) kalelerini fethetmek üzere 4000 kişilik bir atlı ordu göndermişti ![]() Acem diyarında bir kaleyi zorlukla kuşattık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Kraliçe soruyor ![]() O delikanlı elçiyle şöyle haber yolladı: -Evet! Bunun için iki şart var, kalenin dışını bize teslim edeceksiniz, içini de O’na! Kraliçe elçiyi tekrar gönderdi ![]() -Kalenin dışının teslimini anladık ![]() ![]() -Kalbini Allahü teâlâya teslim edip O’nun vahdaniyyetini tasdik edeceksin, dedi ![]() Haber, Kraliçe’ye ulaşınca son derece heyecanlandı ve etkilendi ![]() -Askerlerini kaleye yerleştir ![]() ![]() Askerler kaleye girdi ![]() ![]() -Sen de takdir edersin ki ben yüksek himmet sahibi bir Kraliçeyim ![]() ![]() ![]() ![]() RESULULLAHIN HUZURUNDA ![]() ![]() ![]() Kraliçeyi önce Abdullah İbni Ömer’in, sonra Emir’el Mü’minin Ömer İbni Hattab’ın huzuruna götürdüler ![]() -Ey mü’minlerin Emiri! Burada senden daha büyük biri var mıdır? dedi ![]() -Evet! Allah’ın Resulü Muhammed (sallallahü aleyhi ve sellem) vardır, dedi ![]() “Zulmetten çıkıp nûra girdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hazret-İ Ömer (Radıyallahü Teâlâ Anh),Çocuklarımı halifenin kapısına bırakacağım Hazret-i Ömer (radıyallahü anh) halifeliği zamanında yoksul aileleri ve yaşlı kadınları dolaşır, ihtiyaçlarını gizlice görürdü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazret-i Ömer, birkaç bin askeri harbe göndermişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Abdurrahmân bin Avf “radıyallahü teâlâ anh” anlatır: “Hazreti Ömer’le her gece şehri dolaşırdık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vefâtlarından sonra bir gece o mahalledeki o eve gittim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “BEN ÖMERSİZ ÖMÜR İSTEMEM” Ona ‘Ömer sana ne yardımında bulunurdu?’ diye sordum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|