![]() |
Bir Hikmet Ehli Ebû Abdullah Nibacî |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Hikmet Ehli Ebû Abdullah NibacîBir hikmet ehli Ebû Abdullah Nibacî Ebû Abdullah Nibacî, evliyanın büyüklerindendir ![]() ![]() Bu mübarek zat, gündüzleri hep oruçlu olur, gecelerini ibadetle geçirirdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu zatın hikmetli sözleri pek çoktur ![]() “Musa aleyhisselam; ‘Ya Rabbi! Ben seni nasıl bulurum?’ diye sual etti ![]() ![]() “Allahü teâlâdan gelen şeyleri, nîmetleri ve kendisinden Allahü teâlânın neyi istediğini bilmeyen kimse, kalbini perdelemiş olur ![]() ![]() ![]() “Allahü teâlâyı unutmak, O’ndan gâfil olmak, Cehennem’e girmekten daha şiddetli bir haldir ![]() ![]() ![]() “Fudayl bin İyâd hazretlerine; ‘nsan Allahü teâlânın muhabbetinde ne zaman son dereceye ulaşır?’ diye sorulunca; ‘Allahü teâlânın vermesi ile vermemesi o insan yanında müsâvî olduğu zaman’ (Her hâlükârda râzı olduğu zaman) diye cevap vermiştir ![]() “Ey beni uğurlamaya gelenler!” Ebû Abdullah Nibacî hazretleri, hicri üçüncü asrın ilk yarısında vefat etti ![]() “Ey beni ahiret yolculuğuna uğurlamaya gelenler! Biliniz ki, haşr ve ahiret hesabına inanıp da ecr ve sevap işlemekten yüz çevirenler insafsızlık etmiş olurlar ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bir Hikmet Ehli Ebû Abdullah Nibacî |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Hikmet Ehli Ebû Abdullah NibacîBuyurdu ki: “Musa aleyhisselam; ‘Ya Rabbi! Ben seni nasıl bulurum?’ diye sual etti ![]() ![]() “Allahü teâlâdan gelen şeyleri, nîmetleri ve kendisinden Allahü teâlânın neyi istediğini bilmeyen kimse, kalbini perdelemiş olur ![]() ![]() ![]() Allah razı olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|