![]() |
Yaşamak Yaşındayım... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yaşamak Yaşındayım...![]() Defne ağacından geriye, yaprağından tohumuna ![]() ![]() ![]() ![]() Gölgesinde oturmuştun bir de ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** Yaşamak yaşındayım! *** Sıyırıver "pencerendeki" perdeyi; sor/ma bana nerde/yi… *** "Gözlerini benden kaçırma!" diyor, şu çocukluk fotoğrafın ![]() Cesaretin var mı? *** Sürekli kaçıyorsun! Her seferinde yakalanıyorsun! Nereye kadar bu kovalamaca, bu aldatmaca? *** Osmanlının torunu ol; dünyanın nerdeyse bir numaralı "sorunu" ol! Nasıl inanayım şimdi buna? Lütfen, buna/bana bir "izah" getir! Aah, getir! Mizah mı bu yoksa, mizansen mi, dram mı, trajedi mi, komedi mi, bozuk bir melodi mi, bıkıp usandırma seansları mı?! ![]() ![]() ![]() Adsız olamaz bu "oyun!" Benim rolüm belli; biliyorum; figüranım da… Elime vurup ekmeğimi alan/lar kim?! ![]() ![]() ![]() *** Öğretmenlerimiz niçin uymazlar "müfredat" programına: Birinci ders: Marifetullah… İkinci ders: Muhabbetullah… *** Yazmak, yazmakla başlar ![]() *** Yazmak, yüzmek gibi midir; yani "serbest" mi bırakacağız kalemi, kağıdı ![]() ![]() ![]() Atıp korkuları denize ![]() ![]() ![]() Bu da (bir yol) olsa gerek! *** Ara sıra sözlüğü ele alıp kelimelerin kapısını çalmak var ya… Her birinin ayrı, tatlı misafiri olmak… Şimdi ben "nasıl" anlatayım bunu! Nasıl ha?! *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bazı zamanlar ![]() ![]() ![]() *** Çarçabuk unutuyoruz az önce alıp verdiğimiz nefesi ![]() ![]() ![]() Çocukluğumuzu… Gençliğimizi… Çarçabuk siliyor bir rüzgâr bu dünya çölünde izimizi… İzi mizi… Sordu, pencerenin önünde, dışarısını göstererek: "Ne görüyorsun?" Söyledi öteki: Evleri, ağaçları… Biraz sitem etti soruyu soran, azıcık da kızar rolüne büründü ![]() dikkatleri (belli dikkatleri) üstüne çekmek istiyordu: "Koskoca "nisan"ı görmüyorsun, değil mi, dedi! Böyle bir nişana nişan almayan dikkatsizliğine bahar rüzgârı değmiş miydi acaba! Ali Hakkoymaz |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|