![]() |
Kişi, Kiminle Olduğuna Bakmalı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kişi, Kiminle Olduğuna BakmalıKişi, kiminle olduğuna bakmalı Allahü teâlânın sevdiği bir kul olabilmek için, cenâb-ı Hakkı ve Onun sevdiklerini sevmek ve Onu sevenlerle beraber olmak lazımdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eyyub-i Sahtiyani hazretleri anlatır: “Talak bin Habib ile oturuyordum ![]() ![]() Abdülkadir Geylani hazretleri, bir talebesine hitaben; “Kötü arkadaşları terk et ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Seven, sevdiğinin sevdiklerini sever ve düşmanlarına da düşman olur ![]() ![]() (Allahü teâlâ, Musa aleyhisselama, ‘yalnız benim için ne yaptın?’ dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İnsan, dünyada kimi sever, kimlerle beraber olursa, ahirette de onların yanında olur ![]() ![]() Ahlakı, itikadı bozuk olan kötü kimselerden uzak durmalı, onlarla beraber bulunmamalıdır ![]() “Ali ibni Sirin hazretlerinin yanına bid’at sahibi olan iki kişi gelerek; - Sana bir hadis soracağız, dediklerinde; - Hayır, sormayınız, dedi ![]() - Bir âyet soracağız, dediklerinde; - Hayır, buradan gidiniz, yoksa ben giderim, dedi ![]() ![]() - Kur’an-ı kerimden bir âyet üzerinde konuşsaydın ne olurdu, dediler ![]() - Onların âyet-i kerimeyi değiştirerek okumalarından ve bu değişikliğin kalbimde yer etmesinden korktum, cevabını verir ![]() Bir kimse, Resulullah efendimizin huzuruna gelerek kıyamet gününü sorunca, Peygamber efendimiz; - Kıyamet için ne hazırlık yaptın? buyurur ![]() - Allah’ın ve Resulünün sevgisini hazırladım, cevabını verince, Resulullah efendimiz; - Sevdiklerinle beraber olursun buyururlar ![]() Eskiden Müslümanlarla Hıristiyanlar karışık yaşıyorlardı ![]() ![]() - Gel hak din, bizim dinimiz olan İslamiyet’tir, Müslüman ol, der ![]() - Hayır, bizim dinimiz hak din, der ![]() - Bir ateş yakalım ve elimizi ateşe sokalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Netice olarak, bir kimsenin kim olduğuna değil, kiminle olduğuna, kimleri sevdiğine ve kimlerle beraber bulunduğuna bakmalıdır ![]() ![]() (Allahü teâlâ, insanı sevdiklerinin arasında haşredecektir ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|