Heraklius'un İslâma Davet Edilmesi

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Heraklius'un İslâma Davet Edilmesi

Hicretin 7 senesi, Muharrem ayı Resûl-i Kibriyâ Efendimiz, Ashabdan Dihye bin Hâlife el-Kelbî'ye de bir mektup vererek ona da Rum Kayseri Heraklius'u İslâma dâvet etmek üzere, göndermişti

Mektup şu meâldeydi:

"Bismillahirrahmanirrahim Resûlullah Muhammed'den Rûm'un büyüğü Hirakl'e!

"Hidâyet yoluna tâbi olanlara selâm olsun! Bundan sonra, (Ey Rûm milletinin büyüğü) seni, İslâma dâvet ediyorum"

"Müslüman ol ki, selâmette bulunasın Müslüman ol ki, Allah senin ecrini iki kat versin Eğer bu dâvetimi kabul etmezsen, yoksul çiftçilerin, bütün tebaânın günâhı senin boynunadır"

"De ki, Ey kitap ehli olan Hıristiyanlar ve Yahudiler! Sizinle bizim aramızda müşterek bir söze gelin Allah'tan başkasına ibâdet etmeyelim, Ona hiçbir şeyi ortak koşmayalım Allah'ı bırakıp da birbirimizi rab edinmeyelim" Eğer onlar yüz çevirirlerse, siz deyin ki, "Şâhid olun, biz Müslümanlarız" (Âl-i İmrân Sûresi, 64)

Dihye (ra), Rum hükümdarı Heraklius'a Resûlullahın mübârek mektubunu kısa zamanda ulaştırdı

Mektup okunurken, hükümdarın alnında ter damlaları boncuk boncuktu

"Süleyman Peygamberden sonra, ben böyle "Bismillahirrahmanirrahim" diye başlayan bir mektup görmedim" dedikten sonra, mektubu öpüp başına koydu O anda hiçbir şey izhar etmedi Araştırıp soruşturmayı daha uygun buldu

Salih SURUÇ

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com