![]() |
Mi'raç Ne Şekilde Vuku Bulmuştur? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mi'raç Ne Şekilde Vuku Bulmuştur?Mİ'RAÇ NE ŞEKİLDE VUKU BULMUŞTUR? Miraç hakkında Cenab-ı Hak Kur'an-ı Kerimde şöyle buyurmaktadır: "Bir gece, kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye (Muhammet) kulunu Mescid-i Haramdan, çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa’ya götüren Allah noksan sıfatlardan münezzehtir; erçekten işitendir, görendir ![]() Miraç hadisesi Ebu Hureyre, Ebu Zer, Ebu Said-i Hudri, Enes b ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peygamberimiz (s ![]() ![]() ![]() "Bir gece, halam ümmü Haninin evinde (bir riva göre Kâbede) iken Cebrail (a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ebu Said-i Hudrinin rivayetine göre, Peygamber Efendimiz şöyle devam ettiler: "Bundan sonra bir Mi'rac (merdiven) getirildi ki, ben ondan güzel bir şey görmedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Sen kimsin? - Ben Cebrail’im ![]() - Yanındaki kim? - Muhammet (s ![]() ![]() ![]() ![]() - Yaa! O, resul olarak gönderildi mi? - Evet ![]() Hemen kapıyı açtılar ve beni selâmladılar ![]() ![]() "Bunlardan ayrılınca; bünyesi yaratılışından beri hiç değişmemiş bir adamın yanına geldim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() " ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Burada bana Cehennem gösterildi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Sonra ikinci semaya çıktık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peygamber Efendimiz, üçüncü semada iki teyze zade Yahya ve İsa (a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Resul-i Ekrem, anlatmaya devam ediyor: "Daha sonra yedinci semaya geçtik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peygamber Efendimiz, burayı anlatırken şu âyet-i kerimeyi okudular: "Rabbinin askerlerinin (adedini) ancak Rabbin bilir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Mi'raç Ne Şekilde Vuku Bulmuştur? |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mi'raç Ne Şekilde Vuku Bulmuştur?Peygamberimiz yedinci semada gördüklerini anlatmaya devam ediyor: "Burayı gezerken bir ağaç gördüm ki, bir yaprağı bir ümmeti bürür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Bundan sonra Sidretü'l Münteha'ya kadar çıktık ![]() ![]() ![]() ![]() Resul-ü Ekrem, lâhut aleminin bu en yüksek yerinde Refref denilen bir vasıta ile Allah'ın dilediği yere geldi ![]() "Sidre'den sonra öyle bir yere yükseldim ki, kaza ve kaderi yazan kalemlerin çıkardıkları sesleri duydum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rasülüllah Efendimiz, Rabbinden birçok vahiyler alarak, aynı yollardan geri döndü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|