![]() |
Dost |
![]() |
![]() |
#1 |
kroner
|
DostGenç adamın biri, Dermiş babasına her gün; "Benim de dostlarım var, sendeki dost gibi" Baba, itiraz eder, "Olmaz öyle çok dost, hakikisi Belki bir, belki iki, Fazlasını bulamazsın gerçek, hakiki ![]() ![]() ![]() Devam eder durur konuşma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir akşam bir koyun keserler, Ve koyarlar çuvala ![]() ![]() " Çuvaldan kanlar damlamakta, anki öldürmüşler de bir adamı,Koymuşlar çuvala, Dıştan böyle sanılmakta ![]() Delikanlı sırtlar çuvalı, Gider en iyi bildiği dostuna, çalar kapıyı ![]() O dost, bakar ki bir çuvala hem de kanlı, Kapar hızla kapıyı delikanlının suratına, Almaz içeri arkadaşını, Böylece tek tek dolaşır delikanlı, Kendince tanıdığı, sevdiği dostlarını ![]() Ne çare, hepsinde de sonuç aynıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Babasına dönerek; "Haklıymışsın baba" der ![]() ![]() "Benim bir dostum var bildiğim ![]() ![]() " Genç adam, çuvalı sırtlar tekrar ![]() ![]() ![]() ![]() Gider, baba dostuna ![]() ![]() ![]() Geçerler arka bahçeye ![]() Üzerine de serpiştirirler toprak ![]() ![]() ![]() ![]() "Baba, işte dost buymuş" diye konuşunca, Babası; "Daha erken, o belli olmaz daha ![]() çıkart bir kavga, Atacaksın iki tokat, hiç çekinmeden ona, İşte o zaman anlaşılacak, dostun hakikisi ![]() Sonra gel olanları anlat bana ![]() ![]() ![]() Maksadı anlamaktır dostun hakikisini, Babasının dostuna istemeden basar iki tokadı! Der ki tokadı yiyen dost; "Git de söyle babana, biz satmayız sarımsak tarlasını böyle iki tokada!" Sevilecek biri olmadığın zamanlarda bile seni sevmeli ![]() ![]() ![]() Sarılacak biri olmadığın zamanlarda bile sana sarılmalı ![]() ![]() ![]() Dayanılmaz olduğun zamanlarda bile sana dayanmalı ![]() ![]() ![]() Dost dediğin; fanatik olmalı; Bütün dünya seni üzdüğünde sana moral vermeli ![]() Güzel haberler aldığında seninle dans etmeli, Ve ağladığında, seninle ağlamalı ![]() ![]() ![]() Ama hepsinden daha çok; dost matematiksel olmalı; Sevinci çarpmalı ![]() ![]() ![]() Üzüntüyü bölmeli ![]() ![]() ![]() Geçmişi çıkarmalı ![]() ![]() ![]() Yarını toplamalı ![]() ![]() ![]() Kalbinin derinliklerindeki ihtiyacı hesaplamalı ![]() ![]() ![]() Ve her zaman bütün parçalardan daha büyük olmalı ![]() ![]() ![]() İşi bitince seni bir tarafa atmamalı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|