![]() |
Evlenilecek Hanım... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evlenilecek Hanım...Hazreti Ömer zamanında da kadılık yapmış olan meşhur, Kadı Şüreyh'e birgün bir genç gelerek evlenmek istediğini ve fakat evleneceği kadının tahsilli ve şehirli olmasını istediğini bildirerek nasihatta bulunmasını istedi ![]() Kadı Şüreyh, o gence Müslümanın evinin cennet olduğunu ve Hazreti Resûlüllah'ın böyle buyurduğunu naklederek başından geçen evliliği şöyle anlattı: -Gençtim, artık evlenme zamanımın da geldiğini düşünmeye başlamıştım ![]() ![]() ![]() Kısa zamanda düğünler yapıldı, dualar edildi ve evlilik hayatına ilk adımımızı atmış olduk ![]() ![]() ![]() Çok geçmeden bizim hanım birgün bana şu sözleri söyledi: - Efendi! Sen alim ve şöhret sahibi bir kimse imişsin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben kadının bu anlayışı karşısında düşündüklerimden dolayı pişman olup: - Hatun sen bana öyle şeyler söylüyorsun ki, eğer bunları hakkiyle yaparsan beni bahtiyar edeceksin, dedikten sonra: - Dindar olmayan hiçbir kimseyi eve almayacaksın, dindar olanlardan da senin tarafın çok çok gelmesin, benim tarafımdan ise; şu, şu şahıslar gelmesinler, şunlar ise hiç gelmesinler diye gerekli talimatı verdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Oğlum hanımından memnun musun? Diye sordu ![]() -Allah senden razı olsun, kızınızdan çok memnunum ![]() - Oğlum kızımdan tabii ki memnun olacaksın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak: 1) Büyük Dini Hkayeler, İbrahim Sıddık İmamoğlu, Osmanlı Yayınevi |
![]() |
![]() |
![]() |
Evlenilecek Hanım... |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evlenilecek Hanım...Oğlum kızımdan tabii ki memnun olacaksın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ALLAH RAZI OLSUN İNŞ ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|