Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
diyenlerden, eylemesin, insallah, keske, mevla

Mevla, 'Ah! Keske' Diyenlerden Eylemesin İnsallah.

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mevla, 'Ah! Keske' Diyenlerden Eylemesin İnsallah.

Zülkarneyn Aleyhisselam ordusuyla gece yolda giderken ordusuna “ayaginiza takilan seyleri toplayin” diye emir verir Ordu bu emri duyunca;

içlerinden bir grup:

-“Çok yürüdük, çok yorgunuz Gece vakti bir de ayagimizi takilan seyleri toplayarak bosuna agirlik mi yapacagiz Hiçbir sey toplamayalim” diyerek hiçbir sey toplamiyorlar

Ikinci grup ise;

-“ Madem Komutanimiz emretti, birazcik toplayalim, emre muhalefet etmeyelim Zira ordun komutanina itaat etmek gerekir” diyerek az bir sey topluyorlar

Üçüncü grup ise;

-“Komutanimiz bir seyi bosuna emretmez Muhakkak bildigi bir sey vardir Bir hikmete mebnidir” diyerek bütün abalarini agzina kadar doldururlar

Sabah oldugunda bir de bakiyorlar ki, meger bir altin madeninden geçmisler de, ayaklarina degen seylerin altin oldugunun farkina varamamislar Bunu anlayinca:

Hiç almayan birinci grup;

-Ah niçin almadik! Nasil dinlemedik komutanimizin sözünü Keske alsaydik! Bir tane bari alsaydik” diyerek pisman oluyorlar

Az alan ikinci grup ise;

-“Ah ne olaydi da biraz daha fazla alsaydik

Ceplerimizi, abalarimizi hinca hinç doldursaydik” diye sitem ediyorlar kendilerine

Çok alan üçüncü grup ise:

“Keske gereksiz, lüzumu olmayan esyalarimi atsaydim, daha çok toplasaydim

Her seyimizi doldursaydik, daha fazla alsaydik” diyerek, fazla almalarina ragmen üzülüyorlar

Iste bu misalde oldugu gibi, Ahirette bütün insanlarda bunun gibi agitlarda bulunacak

Kafir olan;

- “Keske iman etseydik, keske inansaydik da hiç olmasa Cehenneme girdikten sonra iman etmemiz

sonucunda Cennete girseydik,ebedi cehennemden kurtulsaydik,”

Mü’min, fakat az sevabi olan;

-“Keske biraz daha sevap isleseydim de, biraz daha ikrama mazhar olsaydim

Mü’min,çok sevabi olan ise;

-“Ah ne olaydi da Makamimi biraz daha yükseltecek bir vakit daha namaz kilsaydim,

biraz daha fazla sadaka verseydim,oruç tutsaydim, biraz daha sevap isleyecek ameller yapsaydim

diyeceklerdir

Rabbim bu misallerden ders alip, Ahirette pisman olmayacagimiz ameller islemeyi nasip eylesin

Alinti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com