![]() |
İslam Ve Îman |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İslam Ve ÎmanİSLAM VE ÎMAN Hazreti Ömer bin Hattâb radıyallahü anh anlatıyor: Bir gün biz, Peygamber aleyhisselâmın yanında iken birden, elbisesi bembeyaz sakalının kılları ile saçları kapkara, üzerinde yolculuk eseri görünmeyen, hiçbirimizin tanımadığı bir adam geliverdi ![]() ![]() ![]() — Ey Muhammed, bana islâm'dan haber ver? dedi ![]() — islâm, Allah'tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed aleyhisselâmın Allah'ın Resulü olduğuna şehâdet etmen, namaz kılman, zekât vermen, Ramazan ayında oruç tutman, yol bakımından gücün yettiği takdirde hacc etmenden ibarettir, buyurdu ![]() Adam: — Doğru söyledin, dedi ![]() (Hazreti Ömer) Biz buna hayret ettik ![]() ![]() Adam devam ederek: — Bana îman nedir? anlat, dedi ![]() — iman, Allah'a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe ve bir de hayır ile şer (herşey) in Allah'ın takdiri ile olduğuna inanmandan ibarettir, diye cevap verdi ![]() Adam: — Doğru söyledin, dedi ve: — İhsan nedir? diye sordu ![]() Allah'ın Peygamberi: ![]() — İhsan, Allah'ı görür gibi kendisine ibadet etmendir ![]() ![]() — Bana kıyametin zamanından haber ver? dedi ![]() — Bu meselede kendisine sorulan kişi, sorandan daha bilgili değildir, dedi ![]() — O'nun (kıyametin) alâmetlerinden bana haber ver, dedi ![]() — Cariyenin efendisini doğurması; yalın ayaklıları, çıplakları, fakirleri ve koyun çobanlarını yapılarının yüksekliği ile övünür ve yarış eder oldukları halde görmendir, buyurdu ![]() (Hazreti Ömer) Sonra bu adam gitti ve ben, bir süre Peygamber aleyhisselâmın huzurundan ayrıldım; sonra kendisine vardığımda; Peygamber aleyhisselâm: — Ey Ömer, soranın kim olduğunu biliyor musun? diye sordu ![]() — Allah ve Resulü en iyi bilir, dedim ![]() — O, Cebrail'dir; dininizi öğretmek üzere size geldi, buyurdu ![]() (Buharî, Müslim, Ebû Davud, Tirmizî, Neseî) |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|