Bu Gecenin Hürmetine ..! |
08-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bu Gecenin Hürmetine ..!Er-Ravzu'l Fâik kitabinda su kissa anlatilir: Bir vakit Basra'da servet sahibi bir adam vardi Her senenin âsura gününde müslüman kardeslerini evine toplar, sabaha kadar Kur'an okuyarak, okutarak geceyi ihya ederler, nerde fakir ve kimsesiz varsa buldurur, tasaddukta bulunur, elinden gelen hayri fazlasiyla yapardi Evinin bitisiginde bir komsusu bulunuyordu ve komsusunun hem anasi, hem de kizi senelerden beri yürüyemez vaziyette idiler Kiz, babasina sordu: - Babacigim bu gün nedir? Komsumuz herkesi evine toplayip bu geceyi Kur'an ve zikirle ihya ediyor? Babası : "-Yavrucgum, bu gün âsûra günüdür, Allahkatinda bu günün hürmeti büyüktür", dedi Sonra uykuya vardilar Fakat kiz çocugunun gözüne uyku girmiyordu Sanki nefesi kesilmis bir halde husû ve hasyet ile Kur'an'i ve zikrullah'i dinliyordu Kur'an'in hatim duâsini yaptiklari vakit, yüzünü semâya dogru çevirip Allah'a niyaz ederek: "-Ey Mevlâm! Bu gecenin senin indindeki hürmeti hakki için, senin rizâni kazanmak için bu gece Kur'an'ini okumak için uyumamis kullarin hürmeti için beni su hâlimden kurtar, kalbimin kirikligini sar!" dedi Daha sözünü bitirmemisti, o anda âfiyet bularak bütün agri ve sancilarindan kurtularak kalkip dogruldu Sabahleyin bu hali görünce sasip kalan babasi: -Kizim bu nasil oldu? diye sorduO da: - Babacigim , bu gün ile Allah'a tevekkül ettim O da âninda bana sihhatimi ihsan etti, dedi |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|