![]() |
Büyük Şefaatçi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Büyük ŞefaatçiBÜYÜK ŞEFAATÇİ Enes radıyallahu anh, Peygamber aleyhisselâmın şöyle buyurduğunu anlatıyor: Allahü Teâlâ Kıyamet gününde bütün insanları toplayacak, onlar da buna ehemmiyet verecekler ve: — Rabbimiz nezdinde birinin şefaatinı istesek de, bu güç vaziyetten bizi kurtarıp rahata erdirsin, diyecekler ve bu münasebetle Adem aleyhisselâma gelip: — Sen insanların babası Adem'sin ![]() ![]() ![]() — Ben bunu yapmam, diye cevap verecek ve yaptığı hatâsını hatırlayıp bu sebepten dolayı Rabbinden haya edecektir ve Nuh aleyhisselâma gidin! diye tavsiyede bulunacaktır ![]() İnsanlar Nuh aleyhisselâma gelecekler, Nuh aleyhisselâm onlara cevaben: — Ben bunu yapamam, diyecek ve yaptığı hatâyı hatırlayıp bu yüzden Rabbinden haya edecektir ![]() ![]() İnsanlar ibrahim aleyhisselâma gelecekler, ancak O da: — Ben bu işi yapamam, diye cevap vererek, hatâsını hatırlayıp Rabbinden haya edecektir ![]() Allah'ın kendisi ile kelâm buyurduğu ve Tevrat'ı gönderdiği Musa aleyhisselâma gidin! diye tavsiye edecektir ![]() Musa aleyhisselâma geldiklerinde, O da: — Ben bunu yapamam, diyecek Ve yaptığı hatâsını hatırlayıp, bu sebeple Rabbinden haya edip, Allah'ın ruhu ve kelimesi olan Isa aleyhisselâma gidin! diyecektir ![]() Halk İsa aleyhisselâma gelecek ![]() — Ben bunu yapamam, kendisinin geçmiş ve gelecek günahlarının af buyrulduğu Allah'ın kulu Muhammed aleyhisselâma gidin! diye yol gösterecektir ![]() Peygamber aleyhisselâm devamla buyurur ki: — İnsanlar sonra bana gelecekler ![]() ![]() ![]() Sonra bana: — Ey Muhammed, söyle, söylediğin dinlenecek; dile, dilediğin verilecek; şefaat et, şefaatin kabul olunacak, buyurulacaktır ![]() ![]() ![]() Enes radıyallahu anh diyor ki: Bilmiyorum, üçüncü veya dördüncü defasında mı idi; Peygamber aleyhisselâm buyurdu ki: — Ey Rabbim, artık Cehennemde, Kur'ân'ın kendilerini ebediyyen orada kalmakla mahkûm ettiklerinden başka kimse kalmadı ![]() ![]() ![]() (Buharî, Müslim, Ebû Davud, Tirmizî) |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|