![]() |
Mağara Ashabının Kıssası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mağara Ashabının Kıssasıİbnu Ömer radıyallahu anhüma anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Sizden önce yaşayanlardan üç kişi yola çıktılar ![]() ![]() ![]() "sizi bu kayadan, salih amellerinizi şefaatçi kılarak Allah'a yapacağınız dualar kurtarabilir!" dediler ![]() "Benim yaşlı, ihtiyar iki ebeveynim vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Ey Allahım! Bunu senin rızan için yaptığımı biliyorsan, bizim yolumuzu kapayan şu taştan bizi kurtar!" Taş bir miktar açıldı ![]() ![]() İkinci şahıs şöyle dedi: "Ey Allahım! benim bir amca kızım vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Allah'ın mührünü, gayr-ı meşru olarak bozman sana haramdır!" dedi ![]() ![]() Ey Allah'ım, eğer bunları senin rıza-yı şerifin için yapmışsam, bizi bu sıkıntıdan kurtar ![]() Kaya biraz daha açıldı ![]() ![]() Üçüncü şahıs dedi ki: "Ey Allahım, ben işçiler çalıştırıyordum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Ey Abdullah! bana olan borcunu öde!" dedi ![]() "Bütün şu gördüğün sığır, davar, deve ve köleler senindir ![]() ![]() "Ey Abdullah, benimle alay etme!" dedi ![]() "Ben kesinlikle seninle alay etmiyorum ![]() ![]() ![]() "Ey Allahım, eğer bunu senin rızan için yaptıysam, bize şu halden kurtuluş nasip et!" dedi ![]() ![]() Buhari, Enbiya 50, Büyü' 98, İcâre 12, Hars 13, Edeb 5; Müslim, Zikr 100, (2743); Ebu Dâvud, Büyû' 29, (3387) ![]() Darulkitap |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|