Ölmek İstedi Ve Öldü

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ölmek İstedi Ve Öldü

ÖLMEK İSTEDİ VE ÖLDÜ

Şeyh Ebû'l Hasan-i Kürdeviye Hazretlerine muhiplerinden biri gelerek:
— Burada bir adam var, daima «Benim nefesim İsa Aleyhisselâmın nefesi gibidir O nasıl ölüleri diriltirse ben de mânevi ölüleri öyle diriltirim» diyor dedi
Bu söz Hazreti Şeyhin çok ağrına gitti Her hangi bir kimsenin kendisini İsa Aleyhisselâma benzetmesine tahammül edemedi Çünkü o bir peygamberdi Nasıl olur da bir kimse evliya da olsa bir peygamber gibi olabilir, ona benzetilebilirdi
Bu sözleri işiten Şeyh Ebû'l - Hasen derinden bir ah çekti ve:
— Ya Rabbi! Bana bu kadar ömür verdin, ben de bu ömürle bu zamana kadar yaşadım Bu yaştan sonra böyle had bilmez sözler işitmeye başladım Böyle sözler işitmektense ben hayat istemiyor, ölmeyi istiyorum, dedi
Şeyh bu duayı yaptıktan sonra hemen ruhunu teslim etti (KS)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com