Patatesli Ve İspanaklı Açma Börek |
08-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli Ve İspanaklı Açma BörekPATATESLİ veISPANAKLI AÇMA BÖREK malzemeler: 5-6 bardak un (siz isteğinize göre artırabilirsiniz) ılık su tuz iç malzeme 1: haşlanmış patates karabiber tuz iç malzeme 2: ıspanak tuz soğan yapılışı: unu ılık su ve tuz ekleyerek yoğurup dinlendirin, hamuru 5-6 parçaya ayırarak yuvarlaklar elde edin, her birini oklavayla tabak büyüklüğünde açın üzürine sıvağ sürerek bekletin, beklenmiş hamurları masada elle açıp büyütün (çarşaf böreği gibi) hazırladığınız iç malzemeyi her tarafına yayın, sonra kenarından başlayıp rulo yaparak yağlanmış fırın tepsinine döşeyin, üzerine yumurta sarısı ve bir çorba kaşığı kadar yoğurt karışımını sürün, dilerseniz üzerine susam ve çörekotu serpin önceden ısıtılmış fırında pişirin, |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|