Çorum'da Yetişen Tarım Ürünleri |
07-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çorum'da Yetişen Tarım ÜrünleriÇorum'da Yetişen Tarım Ürünleri Tarım: Orta Anadolu ile Karadeniz geçit bölgesinde yer alan ilde umûmiyetle kışları soğuk ve yazları sıcak ve kurak step ikliminin hâkim olması, bu iklim karakterine uygun olarak hubûbat zirâatı ön plânda gelir Ekiliş alanları îtibâriyle buğday ve arpa önemli bir üretim potansiyeline sâhiptir Kızılırmak’ın suladığı alanda pirinç tarımı yapılır Bunlardan başka patates, mısır, fasulye, çavdar, kendir, yem bitkileri ve diğer sebzeler de ekilmektedir Tarım âlet ve makinaları bakımından ihtiyâca cevap verecek şekilde olan Çorum’da modern tarıma geçiş hızla devâm etmektedir Nohut, mercimek, şekerpancarı, ayçiçeği, soğan, keten ve kenevir bol yetiştirilir Meyve olarak kavun, karpuz, ceviz, armut, ayva, kayısı, kiraz, erik ve elma yetişir Ahmet Bey, Çatalkara ve Tokat, Narince sofralık üzümleri meşhurdur |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|