|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
açıköğretim, bilgiler, fakültesi, harç, ücretleri |
![]() |
Açıköğretim Fakültesi Harç Ücretleri Ve Bilgiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Açıköğretim Fakültesi Harç Ücretleri Ve BilgilerKAYIT İÇİN YAPILMASI GEREKEN ÖDEMELER Kayıt yaptıracak öğrenciler iki farklı ödeme yapacaklardır ![]() belirlenen CARİ HİZMET MALİYETLERİNE öĞRENCİ KATKISIdır ![]() Tablo-1 ve Tablo-2de belirtilen 1 ![]() ![]() ödemelerini, toptan yapabileceğiniz gibi iki taksit halinde de yapabilirsiniz ![]() ödemelerin posta havalesi, banka havalesi ve EFT gibi yollarla yapılması kabul edilmemektedir ![]() üniversitece talep edilen veya edilecek olan ödemelerin zamanında yapılmamasından doğacak sonuçlardan Anadolu üniversitesi sorumlu olmayacaktır ![]() yapılması kayıt için yeterli değildir ![]() ödeme yaptıktan sonra, alınacak dekontun diğer kayıt belgeleri ile kayıt süresi içinde kayıt yaptıracağınız AöF bürosuna teslim edilmesi gerekmektedir ![]() ödemelerinizi iki şekilde yapabilirsiniz ![]() • Vakıfbank Şubelerine ödeme ödeme yapılabilmesi için Vakıfbankın herhangi bir şubesine İnternet başvurusunda beyan ettiğiniz T ![]() ![]() ![]() Banka görevlisine T ![]() ![]() kayıt yaptıracağınız kayıt türü-bölüm/programı belirterek ödemenizi gerçekleştiriniz ![]() • İnternetten ödeme Bu öğretim yılından itibaren banka ödemelerinizi kolaylaştırmak amacıyla İnternetten ödeme yöntemi devreye sokulmuştur ![]() Vakıfbankta hesabınız varsa ve bankomat kartı kullanıyorsanız, Vakıfbankın ana İnternet sitesindeki (http://www ![]() ![]() ![]() 724 linkini tıklayınız ![]() yapmak için tıklayınız linkine giriniz ![]() Açılan sayfada, okul olarak ANADOLU üNİVERSİTESİ AçIKöĞRETİM i seçiniz ![]() numarası olarak İnternet başvurunuzda beyan ettiğiniz T ![]() ![]() şekilde giriniz ![]() kart sahibiyle ilgili bilgileri de eksiksiz ve doğru şekilde doldurduktan sonra, Devam tuşunu tıklayınız ![]() programa göre yapmanız gereken ödeme tutarları görülecek ve onaylamanız istenecektir ![]() Onaylamanızdan sonra ekranda görülecek dekontun yazıcı dökümünü alarak kayıt yaptıracağınız AöF bürosuna teslim etmeniz gereklidir ![]() İnternetten yapacağınız ödemelerde, işlem yaptığınız bilgisayara bir yazıcı bağlı olmalıdır ![]() İşlem sonunda ekranda görülecek dekontun çıktısının alınarak, kayıt işlemlerini tamamlamak için büroya teslimi zorunludur ![]() olmadan kayıt işlemleri tamamlanamaz ![]() ödemelerini Kıbrıstaki bankaya yapan öğrencilerin dikkatine ! ödemelerini Kıbrıstaki bankaya yapan öğrenciler 1 ![]() 2 ![]() hemen sonra MUTLAKA AöF Lefkoşa Bürosuna götürerek, bilgisayardan borç bilgilerini sildirmeleri gerekmektedir ![]() öğrenciler Fakültemiz kayıtlarında borçlu gözükeceklerinden ve başka bir yöntemle borç kayıtları düzeltilemeyeceğinden, doğacak sonuçlardan Anadolu üniversitesi sorumlu olmayacaktır ![]() 1 ![]() 2007-2008 öğretim yılında adayların öğretim Gideri olarak ödeyecekleri 1 ![]() ![]() ilgili bilgi Tablo-1 de gösterilmiştir ![]() Ayrıca adayların ödeyecekleri öğretim Gideri 1 ![]() ![]() programa göre Vakıfbank şubelerine bildirilmektedir ![]() Adaylar T ![]() ![]() görevlisine söyleyerek öğretim Gideri 1 ![]() taksit miktarını ödeyeceklerdir ![]() 2 ![]() Cari Hizmet Maliyetlerine öğrenci Katkısı miktarları bu kılavuz baskıya girerken Bakanlar Kurulunca belirlenmediği için bu konuda bilgi verilememiştir ![]() Katkısı Bakanlar Kurulu Kararı ile Resmî Gazetede ilan edildikten sonra ödenecek miktarlar http://www ![]() ![]() ![]() duyurulacaktır ![]() ![]() ![]() banka görevlisine söyleyerek Cari Hizmet Maliyetlerine öğrenci Katkısı 1 ![]() ödeyeceklerdir ![]() Cari Hizmet Maliyetlerine öğrenci Katkısının tespitine dair esaslarla ilgili Bakanlar Kurulu Kararında sayılan kanunlar kapsamındaki şehit çocukları ile 3713 sayılı *****le Mücadele Kanunu kapsamındaki malullerin çocuklarından, Cari Hizmet Maliyetlerine öğrenci Katkısı alınmamaktadır ![]() yararlanacağı bilinmediğinden, bu öğrencilerin diğer öğrencilerle birlikte ödeme yapması istenmiştir ![]() kayıt anında öğretim Gideri ve Cari Hizmet Maliyetlerine öğrenci Katkısı 1 ![]() ödeyeceklerdir ![]() ![]() Hizmet Maliyetlerine öğrenci Katkısı payının iade edilebilmesi için, şehit veya malul çocuğu olduğunu gösteren resmî belge ile banka dekontu aslını, bir dilekçeye ekleyerek kayıt yaptırdıkları AöF bürosuna vereceklerdir ![]() paranın iade edilebileceği banka adı ve adaya ait banka hesap numarası mutlaka bulunmalıdır ![]() Aksi halde dilekçe işleme alınmayacaktır ![]() Başvuranlara, 1 ![]() Hizmet Maliyetlerine öğrenci Katkısı iade edilecek, 2 ![]() ![]() DİKKAT ! Bankaya ödemenizi yaparken T ![]() ![]() numaranızı ve hangi kayıt türü-bölüm / programa kayıt yaptıracağınızı banka görevlisine bildiriniz ![]() ![]() öğrenci Katkısı 2 ![]() öğretim Gideri ve Cari Hizmet Maliyetlerine öğrenci Katkısı yıllık olarak hesaplanmakta olup öğrencilere ödemelerinde kolaylık sağlamak amacıyla iki taksitte alınmaktadır ![]() 2 ![]() ![]() beraber bir defada yapabilirsiniz ![]() 2 ![]() mesai bitiminde sona erecektir ![]() sonra ödeme yapmak isteyen öğrenciler yasal faiziyle birlikte ödeme yapacaklardır ![]() 2008-2009 öğretim yılı kayıt yenileme tarihine kadar 2 ![]() borçlarını kayıt yenileme bedelleriyle birlikte ödemek zorundadırlar ![]() 2 ![]() 2008-2009 öğretim yılı kaydı yenilenmez ![]() 2 ![]() kayıt silme işlemi yapılmaz ve kayıt silme yazısı verilmez ![]() isteyen öğrenciler, önce Vakıfbankın herhangi bir şubesine 2 ![]() ![]() öğrenci Katkısı ödemelerinizi http://aofburo ![]() anadolu ![]() ![]() hizmetleri sitesinden T ![]() ![]() ve AöF Büro-Web Site Şifrenizi girerek öğrenci harçları kısmından kontrol edebilirsiniz ![]() ödemelerle ilgili bilgiler tüm detaylarıyla bu kılavuzda açıklandığı için, öğrencilere 2 ![]() ödemeyle ilgili ayrıca bir tebligat yapılmayacaktır ![]() 4 ![]() öğrenci Katkısı Tahsilat ve İade Esasları Cari Hizmet Maliyetlerine öğrenci Katkısı ile öğretim Giderinin, Anadolu üniversite Senatosunca belirlenen tahsil ve iade esasları aşağıya çıkarılmıştır ![]() yapmadan önce aşağıdaki esasları dikkatlice okuyarak ödemenizi yapınız ![]() bu esaslara uymaması halinde ödeme yapılmaz ![]() • öğrenci katkı payları ders sayısı ve dönem süresine göre hesaplanmayıp yıllık olarak alınır ![]() hariç, kaydını yeniletmeyen öğrencilerden, kayıtlarını yeniletmedikleri yıl için katkı payı alınmaz ![]() Bu nedenle kayıt yeniletmeyecek öğrenciler bankaya hiçbir ödeme yapmamalıdırlar ![]() ödeme yapıldıktan sonra vazgeçme halinde iade yapılmaz ![]() • İlgili öğretim yılında öğrencilerin, ilk |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|