|
|
Konu Araçları |
akın, başlayacak, güneşe, sözü, ulaş, şarkı |
Güneşe Akın Başlayacak Şarkı Sözü U.L.A.Ş - Güneşe Akın Başlayacak |
07-30-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Güneşe Akın Başlayacak Şarkı Sözü U.L.A.Ş - Güneşe Akın BaşlayacakGüneşe Akın Başlayacak Şarkı Sözü ULAŞ - Güneşe Akın Başlayacak �Oportünist�! (opportunist) Kovala her yolu Hakkımı vermeden sırala kanyonu Bu deve gidemez hiçbir adım ileri Salyası akan �kapitalsiz kapitalist�! Bu kez eşit olur �Sermaye sahibi-emekçi denklemi� En radikal �liboş� olur Tanımını bilemeden söze giren destursuz Halkım aç, açıkta Doy ne olur! Yorumdan gayrı baydım, bilmeden laf yaptın Bu sana dikte edilen yanlış Dipte bilinen başka çocuk Yolunu keseni taşla çocuk Geride biriken başta çocuk Yoluna yeniden başla çocuk Beni de kendinden say! Viet Kong Gerillası özgürlüğü simgeler Cezayir�den el çeken Paris rengi imgeler Sırtta mermi, çıplak tene değer milli direniş Sizinkisi molla belli Anadolu Kemalist� Beni mi buldun dağlayacak? Beni mi buldu bu alçak? Nereme vurgun? �Kalk!� Güneşe akın başlayacak Beni mi buldun ağladıkça kan kaybına susacak? Bana bir mavzer ver Güneşe akın başlayacak� Bu kancık Senin �Amerikancı� yanın Yolu balçık, dön yüzü sola hemen ama Benim azcık kalan ömrüm topuna baldıran Çoğunu kandıran, bana da saldır! Hiç yoktan öldük oğlum, biz çoktan erdik! Dikenli yolda ileri doğru, yalın ayak ve dik Gidenlerin yasını tutmadan inatla doğduk yeniden Çöl ortasında sel olduk! Dedim ya, çoktan erdik! Ellerinde kan kokulu, ham, çalıntı petrol Kadrolaştı irticai, lan seninki yan rol! Yabancı sermayeyle coşar haramcı senyör Fehmi Kubilay ölmedi, ruhu bizde tam yol Hapsolur yalancı narası, bölücü mağarası, yabancı mandası Yar Velâkin, bizde kurtuluş solurken tam bağımsız E n�apim? Sizde yaradılış, �bu beyler� çok doyumsuz! Beni mi buldun dağlayacak? Beni mi buldu bu alçak? Nereme vurgun? �Kalk!� Güneşe akın başlayacak Beni mi buldun ağladıkça kan kaybına susacak? Bana bir mavzer ver Güneşe akın başlayacak� �Akın var Güneşe akın Güneşi zapt edeceğiz Güneşin zaptı yakın�� {Nazım HİKMET} - 1924 |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|