Yöresel Yemek Tarifleri - Yüzük Çorbası |
07-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yöresel Yemek Tarifleri - Yüzük ÇorbasıYöresel Yemek Tarifleri - Yüzük çorbası YÜZÜK ÇORBASI Malzemesi : 1 kg kadar un Yeterince su ve tuz Nohut ve ekşi İç harcı için : Yarım kg kuru soğan 250 gr kıyma Yarım demet maydanoz Yeterince tuz ve karabiber Sosu için : 1 su bardağı yağ Yarım yemek kaşığı salça 4-5 diş sarımsak Bir miktar kuru nane Yapılışı : 1 kg un kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır İç harcı : Yarım kilo kuru soğan ince ince kıyılır Kıyılan bu soğanın içine kıyma maydanoz salça tuz ve karabiber ilave edilerek iyice karıştırılırÖnceden hazırlanan hamur küçük pazı haline getirilerek kare kare kesilir Bu karelerin içine hazırlanan harç konularak hamurun ağzı kapatılır Bu hamur dinlenmeye bırakılır Bir miktar nohut haşlanırNohut haşlandıktan sonra su ilave edilir ve su kaynatılır Kaynayan suya hazırlanan hamur konularak su birazda hamur ile kaynatılır Hamur kaynadıktan sonra bir miktar ekşi ilave edilir Sosu : 1 su bardağı yağ yakılarak içerisine sakça sarımsak ve kuru nane eklenirHazırlanan bu sos çorbanın üzerine dökülür Böylece çorba hazır hale gelir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|