Tatlı Tarfileri -Cevizli Kadayıf Tatlısı |
07-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatlı Tarfileri -Cevizli Kadayıf Tatlısıtatlı tarfileri -cevizli Kadayıf tatlısı Kadayıf tatlısı http://[img]/images/forumsinsimages/....jpg[/img] Malzemeler 200 gram çiğ kadayıf 75 gram tereyağı 1 su bardağı çekilmiş antep fıstığı 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su Yapılışı Tencereye su ve şekeri alıp karıştırarak kaynatın Şerbetin soğuması için bekletin Fırını 180 dereceye ayarlayın Fırın tepsinin tabanını yağlayın Kadayıfın yarısını tepsiyeye yayın ve elinizle iyice bastırın Antep fıstığını kadayıfın üzerine yayın Kalan kadayıfı tepsiye yayın ve elinizle iyice bastırın Tereyağını küçük parçalara bölüp kadayıfın üzerine yerleştirin Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirin Fırından çıkan kadayıfın üzerine ılık şerbeti dökün Soğuduktan sonra üzerine antep fıstığı veya dövülmüş ceviz serpin Dilimleyerek servis yapın <A rel="nofollow" href="http://img188imageshackus/i/kadayiftatli2jpg/" target=_blank rel=nofollow> |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|