|
|
Konu Araçları |
helva, or soğuk, tarifleri, tatlılar or vişneli, yemek |
Yemek Tarifleri /Soğuk Tatlılar/Vişneli Helva |
07-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Tarifleri /Soğuk Tatlılar/Vişneli Helvayemek tarifleri /soğuk tatlılar/Vişneli Helva VişneliHelva Malzemeler 250 gr tereyağı 3 su bardağı un 3 su bardağı şeker Yarım kg vişne 1 su bardağı süt 1 su bardağı su Yemeğin Tarifi Vişnelerin saplarını çıkarıp yıkayın, çekirdeklerini ayıklayın (Ya da dondurulmuş vişne kullanabilirsiniz) Diğer tarafta derin ve geniş bir tencereye tereyağını koyun Yağ eriyince 3 bardak elenmiş unu ekleyin Uzunca bir süre unun kokusu gelip rengi koyulaşmaya başlayınca vişneleri ekleyin Vişnelerle beraber tekrar kavurun (10 dakika kadar) Şekeri ilave edin Birkaç kez şekerle karıştırdıktan sonra su ve süt ekleyin Ateşi iyice kısıp tencerenin kapağını kapatın 10-15 dakika bu şekilde pişirin Ateşi söndürün ve kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin Sonra servise sunun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|