|
|
Konu Araçları |
dere, dolması, etli, hazırlanışı, otlu, soğan |
Dere Otlu Etli Soğan Dolması Ve Hazırlanışı |
07-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dere Otlu Etli Soğan Dolması Ve HazırlanışıDere otlu etli soğan dolması ve hazırlanışı soğan dolması tarifi etli soğan dolması soğan sevenler için dolma tarifi ETLİ SOĞAN DOLMASI Malzemeler 6 büyük boy Soğan 1/4 su bardağı Su 1/2 tatlı kasığı Tuz 1/3 su bardağı Pirinç 1 demet Maydanoz 1/4 demet Dereotu 250 gr Kıyma (orta yağlı) 1/2 tatlı kaşığı Kara biber 1 adet Yumurta 50 gram margarin Yapılışı Soğanları bas kısımlarını kes, soy, yıka Diğer yanda tencereye 2 su bardağı su ve 1 tatlı kasığı tuz koy, kaynat Soğanları kaynayan suya at hafif yumuşayıncaya değin, yaklaşık 15 dakika hasla Soğanların içlerini orta kısımlarından parmakla iterek parçalamadan, kenar kalınlığı 2-3 kat kalacak şekilde boşalt Pirinci yıka, süzSoğanların birinden çıkan için, yarısını ince ince kıy Maydanoz ve dereotunu ayıkla, ince ince doğra Pirinç, soğan, maydanoz, kıyma, kalan tuz, karabiber, 1/4 su bardağı su ve yağı iyice karıştır Soğanları hazırlanan içle doldur ve tencereye yerleştir Haşlama suyunu kaynat ve dolmaların üzerine yavaşça gezdir Pirinç taneleri uzayıp yumuşayıncaya değin, yaklaşık 50 dakika pişir Yumurtayı ayrı bir kapta limon suyu ile iyice çırp Dolmaları suyun içinden alıp servis tabağına yerleştir Yumurta-limon karışımına dolmanın suyundan bir kaç kasık koyup, ılıt Bu karışımı tencereye azar azar eklerken, dolmanın suyunu sürekli karıştır, kaynayınca ocağı kapat, dolmaların üzerine gezdir Dereotu serp Afiyet Olsun… |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|