![]() |
Ramazan-İ Şerîfe Hürmetin Karşılığı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazan-İ Şerîfe Hürmetin KarşılığıRamazan-ı şerîfe Hürmetin Karşılığı Herhangi bir özür ile oruç tutamıyanların, bu aya hürmet etmesi, oruç tutamadıkları günler, gizli yemeleri lâzımdır ![]() ![]() ![]() Ramazan günlerinde lokanta, büfe gibi yiyip içme yerlerini işletmek günahtır ![]() ![]() ![]() Oruca hürmet çok önemlidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Evladım bilmiyor musun, bugün müslümanların oruç tutma günü ![]() ![]() ![]() ![]() Aradan bir zaman geçtikten sonra, bu kimse vefat etti ![]() ![]() - Senin bu bulunduğun yer neresidir? - Cennettir ![]() - Peki dünyada iken, İslâm dinine sen inanmazdın, nasıl oldu da Cennete girdin? - Doğru, son zamanlarıma kadar müslüman değildim ![]() ![]() - Bu nasıl oldu? - Bu büyük ni'mete kavuşmama sebep şu: Birgün Ramazanda çocuğumu açıkta yemek yediği için azarlayıp, oruca hürmet etmesini istemiştim ![]() ![]() ![]() Sonra ibâdetleri, haram ve helâl olanları öğrenmeli ve bunlara göre ibâdet yapmaya çalışmalıdır ![]() ![]() Herhangi bir özür ile Ramazanda oruç tutamıyanlar, Ramazandan hemen sonra, kazâsını tutmalıdır ![]() ![]() ![]() Ancak farz borçlardan kurtulduktan sonra, nâfile olarak yapılan ibâdetlerin bir fâidesi olur ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|