Ramazan Orucunun Sünnetleri

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ramazan orucunun sünnetleri nelerdir- - Ramazan Orucu - Ramazan Orucu Hakkında

Ramazan orucunun sünnetleri nelerdir-

Ramazan orucunun sünnetlerini şunlardır: * Sahura kalkmak * Sahur yemeğini mümkün mertebe sahurun son vaktine getirmeye çalışmak

* İftarı vakit girer girmez yapmak

* Oruç açılırken duâ etmek ve orucu hurma veya su ile açmak sünnettir İftar açılırken şu duâ okunur: “Allahümme leke sumtü ve bike âmentü ve aleyke tevekkeltü ve alâ rızkike eftartü

Meâli şudur: “Allah’ım! Senin için oruç tuttum Sana inandım Sana tevekkül ettim Senin verdiğin rızk ile orucumu açtım Ey lütuf ve keremi bol olan Rabb’im, benim günahlarımı bağışla! Beni, annemi, babamı ve bütün mü’minleri hesap gününde affet! Âmin!”

* Fakirlere, akrabalara, komşulara ikrâm etmek, iftar yemeği vermek veya yemek göndermek Muhtaç, kimsesiz ve yetimlere müşfik davranmak, yardımcı olmak, sadaka vermek, yemek yedirmek

Peygamber Efendimiz (asm), “Oruçluya iftar ettiren kimse, oruçlunun sevabında bir eksilme olmaksızın, oruçlunun alacağı sevap kadar sevap alır” buyurmuştur1

* Haramlardan sakınmak; gıybet ve dedikodu yapmamak, çirkin ve kırıcı sözler sarf etmekten, yalan söylemekten, yalan şâhitliği yapmaktan uzak durmak

Peygamber Efendimiz (asm), “Hiçbiriniz oruçlu iken kötü söz söylemesin Bağırıp çağırmasın Kendisine ağır sözler söyleyen birisine dahi sadece, ‘Ben oruçluyum!’ desin” buyurmuştur2

* Kur’ân okumak, Kur’ân üzerinde tefekkür yapmak, mümkün mertebe yeni bilgiler öğrenmeye çalışmak, Allah’ı zikretmek, çokça salavât getirmek

Dipnotlar:

1- Tirmizî; 2- Buhârî, Müslim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com