Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cheesecake, diyabetik, mini, tarifi

Diyabetik Mini Cheesecake Tarifi

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Diyabetik Mini Cheesecake Tarifi

Diyabetik mini cheesecake tarifi
Diyabetik mini cheesecake tarifi

Şubat 21, 2010 — jibek
SELAMÜN ALEYKÜM
Sizleri biraz korku, biraz açlık, birazda maldan, candan ve hasılattan eksiklik ile imtihan edeceğiz müjdele o sabırlılara! Onlar başlarına bir musibet geldiğinde, “biz Allah’a aidiz ve sonunda O’na döneceğiz” derler İşte onlar varya, Rablerinden mağfiret ve rahmet onlaradır İşte hidayete erenler de onlardır! (Bakara 155-156-157)
Dostlarım! Bana daha uzunmuş gibi gelen bir haftanın ardından kavuştuk çok şükür Bu imtihan dünyasında, herbirimiz zaman zaman sıkıntılardan hastalıklardan nasibimize düşeni yaşıyoruz Dünyada, dayanılmaz acılarla muhattap olan onca müslüman varken sıkıntımı arz etmekten hâya ederim, ayrıca geçmez gibi görünen sıkıntılara bile, Allah’ın ve Rasûlü’nün müjdeli ayet ve hadisleriyle teselli olabilmek tevekkül etmek ne büyük şeref, Rabbim hepimizi onlardan eylesin Rahman’ın sayısız lûtuflarından bir diğeri ise, müslümanın müslümana gıyabında ettiği duayı kabul buyurmasıdır Vedûd (cc) ismi celilinin tecelli ettiği dostlarıyla gönül bağı kurdurduğu için, günahsız dille yaptığınız dualarınızdan nasiplendirdiği için sonsuz hamd-u senâlar olsun Hepinize ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum, Allah sizlerden razı olsun… Sizleri daha fazla hüzünlendirmeden konuyu tatlıya bağlamak istiyorum
DİYABETİK MİNİ CHEESECAKE (peynirli kek)

Bu hafta sizlere cheesecake tarifi hazırladım Genelde cheesecake’nin yapılışı zor gibi bilinir ama püf noktalarına dikkat edilerek yapılırsa ortaya leziz bir pasta çıkıyor Öncelikle, cheesecake’nin çeşitleri ve yapılış aşamasındaki hassas detaylarıyla ilgili bilgiler vermek istiyorum Hepinizin bildiği gibi Cheesecake, adından da anlaşılacağı üzere peynir ağırlıklı ve taban hamuru, orta dolgu kısmı ve sosu olmak üzere 3 katmandan oluşan bir pasta türüdür
İki çeşit cheesecake yapma usulü vardır:
1 Fırınlanmış (en makbülü ve klasik olanı budur)
2 No bake, yani pişirilmeden jelatinle hazırlanan ve buzdolabında bekletilerek yapılan çeşidi
Ağızda erimesinin yanında tok bir kıvamı olması için, su oranı düşük bir peynir seçilmesi çok önemlidir
Tercih edilen peynir türleri ise:
Almanya’damascarpone” (peynirden ziyade, kaymak tadındadır Cheesecake ve Tiramisunun ana malzemesidir)
İtalya’daricotta” (taze lor)
Amerika’daphiladelphia” (meşhur New York tarzı cheesecake bu krempeynirden yapılıyor) Türkiye’depınar beyaz” kullanılmaktadır
  • Cheesecake yapmanın püf noktaları
    Üzerinin çatlamaması için dikkat edilecek kurallar:
  • Hazırlık aşamasında fazla çırpılmamalı ki, oluşacak hava kabarcıklarından dolayı pişerken çatlama olmasınKalıba döktükten sonra halen hava kabarcıkları var ise, kürdanla patlatın
  • Yumurtalar teker teker ilave edilmeli ve her seferinde mikseri kısa aralıklarla çalıştırmalı
  • Fırını ısıtmaya başlandığında, ısıya dayanıklı bir kapta sıcak su konulmalarak buhar oluşturulmalı (ben fırının en alt kısmına kalın kupa fincan dolusu su koydum)
  • Kek kalıbının dışını yarıya kadar alüminyum folyo ile sararak, kalıbı kendisinden biraz büyükçe su dolu tepsiye oturtmak gerek ki nemden dolayı hem peynirin üzerinde çatlama olmasın hem de üzeri kızarmadan ve kurumadan pişsin
  • Keserken formunun bozulmaması için, naylon ip kullanabileceğiniz gibi, sıcak suya batırlımış bıçağı kurulayarak kesebilirsiniz Her dilimde, bıçağı tekrar sıcak suya batırıp kurulayın
  • Kıvamının tutması için dikkat edilecek kurallar:
  • Malzemelerin tümü oda ısısında olmalı
  • Peyniriniz, labne peyniri gibi biraz suluysa, süzgece koyduğunuz kâğıt havlular üzerinde 30dk kadar bekletmelisiniz
  • Oda ısısına gelen pastanızı en az 7 saat buzdolabında bekletmelisiniz
Aslında bu pasta muffin kalıplarında yapılmaz, ama ben deneme amaçlı silikon kalıpta yaptım, kalıptan çıkartırken tabanının dağılmaması için bisküvisini kalın yapmak zorunda kaldım, üzerinde ve bisküvilerde hiç çatlama, kırılma olmamasına rağmen kelepçeli kalıpta yapmanın daha kolay olduğuna kanât getirdim İnşaAllah kelepçeli kalıpta philedelphia peynirle yaptığımda onu da sizlerle paylaşırım
Taban hamuru genelde hazır kepekli bisküvi ile hazırlanır Ben, daha sağlılı ve hafif olması için hamurunu kepekli undan kendim yapmayı tercih ettim ayrıca, ağır krem peynir yerine hazır pakette ricotta “taze lor” kullandım Benim kullandığım taze lor, hafif pütürlü ve kuru bir tadı olduğu için kremayla karıştırıp ipeksi kaymak tadını yakalamaya çalıştım
Bu ayrıntılardan sonra tarifimize geçebiliriz
6′lı orta boy muffin kalıbı için
Malzemeler
Taban hamuru için:
  • 2 yemek kaşığı toz halinde çekilmiş fındık
  • 1 çay bardağı, kepek unu ve beyaz un karışımı
  • ½ çay bardağı splenda (esmer şeker veya toz şeker de olabilir)
  • 1 çimdik tuz
  • 40 gr tereyağ
  • 1 yumurta sarısı
Dolgu için:
  • 2 çay bardağı taze lor
  • 1 çay bardağı krema (veya kaymak)
  • 1 çay bardağı splenda
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 vanilya
Sos için:
  • bir avuç çilek
  • 1 yemek kaşığı splenda
  • 1 çay kaşığı dolusu mısır nişastası
  • ½ çay bardağı su
Cheesecake’in yapılışı:
  • Toz kıvamında çektiğiniz fındığın üzerine unu, şekeri ve tuzu ilave ederek elle veya blendırla karıştırın
  • Tereyağını ufak parçalar halinde keserek ilave edin ve karıştırın
  • Yumurtayı ilave edip son kez karıştırın
  • Elde ettiğiniz yumuşak hamurdan, ceviz büyüklüğünde 6 eşit parça koparıp muffin kalıplarının dibine döşeyin
  • 20 dk buzdolabında dinlendirin
  • 180 derece (350F)’de önceden ısıtılmış fırında 20 dkpişirin
  • Fırından çıkartıp soğumaya bırakın
  • Taze loru krem kıvamına gelene kadar sık aralıklarla çırpın
  • Splendayı ekleyip birkaç kez tekrar çırpın
  • Kremayı ilave edin ve düşük ayarda çırpın
  • Yumurtayı ilave edip 1-2 kez çırpın
  • Tuz, nişasta ve vanilyayı ilave ederek son kez çırpın
  • Hava kabarcıkları oluştuysa kürdanla patlatın
  • Kalıpta soğumuş bisküvilerin üzerine eşit olarak paylaştırın
  • Kalıbınızı, yarıya kadar su doldurduğunuz başka bir kalıba oturtun
  • 170 derece (330F) ısıdaki fırında 50 dk pişirin
  • Fırının kapağını aralayarak 1 saat ılınmasını bekleyin
  • Fırından çıkartıp oda sıcaklığına gelmesi için bekletin
  • Soğuyan cheesecakenizi buzdolabına koyun ve en az 6 saat bekeltin
  • Çilekleri doğrayın, suyu, splendayı, nişastayı karıştırıp 10dk kısık ateşte pişirin
  • Servise hazır hale gelen cheesecakenizi, hurma sosu, portakal sosu, çikolata vs ile arzunuza göre süsleyebilirsiniz
Afiyet olsunhttp://cahidejibekwordpresscom

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com