Pasta Tarifleri-Doğum Günü Pastası_2

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pasta Tarifleri-Doğum Günü Pastası_2






Pasta tarifleri-Doğum Günü Pastası_2



Malzemeler :
Pandispanyası (keki) için :
  • 4 adet yumurta
  • 11 çorba kaşığı şeker
  • 11 çorba kaşığı un
  • 1 paket DrOetker yağı azaltılmış kakao (25 gr)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket premium şekerli vanilin
Ara kreması için :
  • 1 paket Dr Oetker vanilinli pasta kreması
  • 2 adet muz
Üzerine :
  • 1 poşet sade krem şanti
  • 2 paket çikolata (160 gr)
  • Hindistan cevizi, kakao, renkli şekerler
Pastanın yanlarına:
  • Yuvarlak çikolata
Yapılışı :[*] Pandispanyası için, yumurta ve şekeri mikserin yüksek hızında 5 dk çırpın Ayrı kapta 2 defa elediğiniz unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve şekerli vanilini yumurtalı karışıma ekleyin ve mikserin düşük hızında çırpın Yağlanmış ve pişirme kağıdı serilmiş 26 cm kelepçeli kalıpta, önceden ısıtılmış 160 dereceli ısıda kürdan kontrolü ile pişirip kalıptan çıkarmadan iyice soğuması için (buzdolabında değil) bekletin[*] Ara kreması için, pasta kremasını üzerindeki tarife göre hazırlayıp buzdolabında soğumaya bırakın[*] Üzeri için, çikolatayı benmari usulü ( orta boy tencerenin yarısına kadar kaynar su koyup, üzerine alttaki tencereden biraz küçük boy tencere yerleştirip, içerisine çikolatayı küçük küçük kırıp arada karıştırarak) eritin çikolata eriyip soğuduğu zaman, aynı işlemi tekrar uygulayın Çikolatayı soğumaya bırakın Krem şantiyi erimiş çikolataya ekleyip 1 çay bardağı süt ekleyip çırpın[*] Pandispanyayı, uzun bir bıçakla veya ip yardımıyla enine 3'e kesin Alt kısmına buzdolabına soğumaya bırakılan pasta kremasından sürün ve dilimlenmiş muzları üzerine dizin İkinci kek parçasını üzerine kapatıp biraz bastırın Üzerine kremadan sürüp tekrar muzları dizin ve son parçayı üzerine kapatıp biraz bastırın En üste ve yanlara, benmari usulü eritip soğuttuğumuz ve krem şanti ve sütle çırptığımız kremadan sürün Yanlarına yuvarlak çikolatayı yapıştırın Üzerini hindistan cevizi ve renkli şekerlerle süsleyin Pastanın kenarlarındaki çikolatanın üzerine kurdela ile fazla sıkmadan bağlayın 1 gün boyunca üzerini kapatarak buzdolabında dinlendirin[*] Afiyet bal şeker olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.