07-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pasta Tarifleri-Doğum Günü Pastası_2
Pasta tarifleri-Doğum Günü Pastası_2

Malzemeler :
Pandispanyası (keki) için : - 4 adet yumurta
- 11 çorba kaşığı şeker
- 11 çorba kaşığı un
- 1 paket Dr
Oetker yağı azaltılmış kakao (25 gr)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket premium şekerli vanilin
Ara kreması için :- 1 paket Dr
Oetker vanilinli pasta kreması
- 2 adet muz
Üzerine :- 1 poşet sade krem şanti
- 2 paket çikolata (160 gr)
- Hindistan cevizi, kakao, renkli şekerler
Pastanın yanlarına:Yapılışı :[*] Pandispanyası için, yumurta ve şekeri mikserin yüksek hızında 5 dk çırpın Ayrı kapta 2 defa elediğiniz unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve şekerli vanilini yumurtalı karışıma ekleyin ve mikserin düşük hızında çırpın Yağlanmış ve pişirme kağıdı serilmiş 26 cm kelepçeli kalıpta, önceden ısıtılmış 160 dereceli ısıda kürdan kontrolü ile pişirip kalıptan çıkarmadan iyice soğuması için (buzdolabında değil) bekletin [*] Ara kreması için, pasta kremasını üzerindeki tarife göre hazırlayıp buzdolabında soğumaya bırakın [*] Üzeri için, çikolatayı benmari usulü ( orta boy tencerenin yarısına kadar kaynar su koyup, üzerine alttaki tencereden biraz küçük boy tencere yerleştirip, içerisine çikolatayı küçük küçük kırıp arada karıştırarak) eritin çikolata eriyip soğuduğu zaman, aynı işlemi tekrar uygulayın Çikolatayı soğumaya bırakın Krem şantiyi erimiş çikolataya ekleyip 1 çay bardağı süt ekleyip çırpın [*] Pandispanyayı, uzun bir bıçakla veya ip yardımıyla enine 3'e kesin Alt kısmına buzdolabına soğumaya bırakılan pasta kremasından sürün ve dilimlenmiş muzları üzerine dizin İkinci kek parçasını üzerine kapatıp biraz bastırın Üzerine kremadan sürüp tekrar muzları dizin ve son parçayı üzerine kapatıp biraz bastırın En üste ve yanlara, benmari usulü eritip soğuttuğumuz ve krem şanti ve sütle çırptığımız kremadan sürün Yanlarına yuvarlak çikolatayı yapıştırın Üzerini hindistan cevizi ve renkli şekerlerle süsleyin Pastanın kenarlarındaki çikolatanın üzerine kurdela ile fazla sıkmadan bağlayın 1 gün boyunca üzerini kapatarak buzdolabında dinlendirin [*] Afiyet bal şeker olsun
|
|
|