Bayram Tatlıları Kolay Baklava |
07-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bayram Tatlıları Kolay BaklavaBayram tatlıları Kolay Baklava Bayram tatlıları Kolay Baklava Şerbetli Tatlılar ve HelvalarŞerbetli Tatlılar 3/4 ekmek içi 3 çorba kaşığı tozşeker 4 su bardağı fındık 6 adet yufka 150 gram eritilmiş tereyağı Şerbeti için: 3 su bardağı tozşeker Bir buçuk su bardağı su 1 çorba kaşığı limon suyu Yapılışı BAYAT ekmeğin kabuklarını çıkartıp ufalayın İçine tozşeker ve fındığı karıştırın * 30-35 cm çapındaki yuvarlak bir tepsiyi yağlayın Birinci yufkayı tepsiye sererek kenarlardan üç parmak yukarı kıvırma payı bırakın Fazlasını muntazam şekilde kesin Birinci yufkanın üzerine ekmekli fındıklı karışımın 1/3'ünü yayın İkinci yufkayı tepsi büyüklüğünde keserek üzerini hafifçe yağlayın Üçüncü yufkayı da gergin olarak tepsiye serin Kalan 1/3'ünü üzerine serpin En alttaki yufkanın kenarlarını yukarı doğru kıvırın Kıvırdığınız kenarlara çok az yağ gezdirerek bastırın ki cevizli iç dışarıya akmasın Dördüncü ve beşinci yufkayı tam olarak tepsi büyüklüğünde kesin Gergin olarak tepsiye yayın Ucunu yağladınız bıçakla, yufkaların şeklini bozmadan ve en alt yufkaya inmeden dilimleyin Erittiğiniz tereyağını kestiğiniz dilimlerin aralarına ve tüm tepsinin üzerine gezdirin Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin Çıkardığınızda ılınması için kenara alın *Şerbeti için, tozşeker ve suyu kaynatın Tozşeker eridiğinde limon suyunu ilave ederek bir dakika daha kaynatın Sonrasında ocaktan alarak soğumaya bırakın Soğuyan şerbetin yarısını ılık haldeki tatlının üzerine gezdirin Daha sonra şerbetin kalanını yavaş yavaş tatlının tümüne yedirin Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|