Hamur İşleri-Çilekli Kurabiye |
07-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleri-Çilekli Kurabiyehamur işleri-çilekli kurabiye ÇILEKLI KURABIYE Malzemeler: 2 su bardagi un Bir tutam tuz 50 gram margarin 8 çorba kasigi süt Bir buçuk çorba kasigi tozseker Süslemek için: Yarim kg çilek 1 su bardagi soguk süt 1 paket krem santi TARIFI: Unu eleyin Içine tuz ve oda sicakliginda margarini ekleyin Malzemeyi yogurmaya baslayin Ardindan tozsekeri ekleyin Biraz daha karistirip sütü ekleyin Iyice yogurdugunuz hamuru hafifçe unlanmis düz bir zemine alin Merdaneyle 2 cm kalinliginda açin Çay bardagiyla 12 adet yuvarlak kesin Üzerlerine firçayla süt sürün Yaglanmis firin tepsisine siralayin Önceden isitilmis 180 derece firinda altin rengi oluncaya dek pisirin Firindan çikarip enlemesine ikiye kesin Sogumaya birakin Krem santiyi sütle çirpin ve arasina sürün Ikive bölünmüs çilekleri verlestirin servis vanin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|