Hz. Peygamber (S.A) Kubey'se Tavsiye Ettiği Dua |
07-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hz. Peygamber (S.A) Kubey'se Tavsiye Ettiği DuaHz Peygamber (sa) Kubey'se tavsiye ettiği dua Hz Peygamber (sa) Kubeyse’nin birgün kendisine ‘Ey Allah’ın Rasûlü! Benim yaşım hayli ilerlemiştir Ben daha önce yaptığım birçok şeyleri şimdi yapmaktan âcizim Bu bakımdan Allah nezdinde bana fayda verici birkaç kelime öğret ki, onunla kusurlarımı telâfi edeyim’ demesi üzerine şöyle buyurmuştur: Dünyan için birşeyler öğrenmek istiyorsan, sabah namazını kıldıktan sonra üç defa şu duayı oku: Allah her eksiklikten münezzehtir Onun hamdine bürünerek bunu ikrar ediyoruz Yüce olan Allah, her türlü eksikliklerden münezzehtir Günahtan dönüş ve itaat ancak azim ve yüce olan Allah’ın kuvvet ve kudretiyle olur Ey Kubeyse! Sen bu duayı okuduğun zaman üzüntüden, cüz-zamdan, cilt hastalığından ve felçten emin olursun Âhiretin için ise şöyle söyle: ‘Ey Allahım! Beni, nezdinden gelen hidâyete erdir Faziletini üzerime oluk gibi yağdır Rahmetinden benim üzerime saç! Bereketinden benim üzerime indir!’ İyi bil ki! Bir kul, bu söylediklerimi tam mânâsıyla yerine getirerek kıyamet gününde huzûra gelirse bunları hiç terk etmemek şartıyla cennetin dört kapısı onun için açılır İstediği kapıdan içeri girebilir! ( İbn Sinnî, (İbn Abbas’tan); İmam Ahmed, (Kubeyse’den) alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|