|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dualar, gece, gündüz, kimsenin, okunacak, okuyacağı, rahatsızlanıpta, uyuyamayan, yatağında |
![]() |
Gece Ve Gündüz Okunacak Dualar Yatağında Rahatsızlanıpta Uyuyamayan Kimsenin Okuyacağı Dualar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gece Ve Gündüz Okunacak Dualar Yatağında Rahatsızlanıpta Uyuyamayan Kimsenin Okuyacağı DualarGece ve gündüz okunacak dualar Yatağında Rahatsızlanıpta Uyuyamayan Kimsenin Okuyacağı Dualar Yatağında Rahatsızlanıpta Uyuyamayan Kimsenin Okuyacağı Dualar 269- Zeyd ibni Sabit'den Radıyallahu Anh) rivayet edildiğine göre, şöyle demiştir: "Bana isabet eden uykusuzluktan Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sel-lem'e şikâyet ettim de, bana dedi ki şöyle şöyle: "Allâhümme ğâiretu'n-nücûmu ve hedeeti'l-uyûnu ve ente hayyu'n-kayyûmun ![]() ![]() ![]() (Allah'ım, yıldızlar battı, gözler uyudu ![]() ![]() ![]() ![]() 270- Muhammed ibni Yahya ibni Habbân'dan rivayet edildiğine göre, "Halid ibni Velîd'e (Radıyallahu Anh) uykusuzluk isabet etti de bunu Pey-gamber Saîlallahu Aleyhi ve Sellem'e şikâyet etti ![]() ![]() ![]() ![]() 271- Büreyde'den (Radıyallahu Anh) zayıf bîr isnadla rivayet edildiğine göre, şöyle demiştir: "Halid ibni Velid, Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem'e şikâyette bulunup dedi ki: Yâ Resûlallah, uykusuzluktan gece uyuyamıyorum? Pey-gamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem buyurdu: Yatağına girdiğin zaman şöyle söyle: "Allâhümme rabbe's-semâvâtisseb'i ve mâ ezallet ve rabbe'l-arezîne ve mâ ekallet, ve rabbe'ş-şeyâtîni ve mâ edallet, kün lî çâren min şerri halkıke küllihim cemî'an en yefruta aleyye ehadün minhüm ve en yebgiye aleyye ![]() ![]() (Ey yedi göğün ve gölgelendirdiklerinin Rabbı olan, bütün yer küresi-nin ve taşıdıklarının Rabbı olan, Şeytanların ve saptırdıklarının Rabbı olan Allah'ım! Bütün yaratıklarının kötülüğünden beni koru ki, onlardan hiç biri bana taşkınlık yapmasın ve zulüm etmesin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|