Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dualar, gece, gündüz, kimsenin, okunacak, okuyacağı, rahatsızlanıpta, uyuyamayan, yatağında

Gece Ve Gündüz Okunacak Dualar Yatağında Rahatsızlanıpta Uyuyamayan Kimsenin Okuyacağı Dualar

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gece Ve Gündüz Okunacak Dualar Yatağında Rahatsızlanıpta Uyuyamayan Kimsenin Okuyacağı Dualar

Gece ve gündüz okunacak dualar Yatağında Rahatsızlanıpta Uyuyamayan Kimsenin Okuyacağı Dualar
Yatağında Rahatsızlanıpta Uyuyamayan Kimsenin Okuyacağı Dualar

269- Zeyd ibni Sabit'den Radıyallahu Anh) rivayet edildiğine göre, şöyle demiştir:
"Bana isabet eden uykusuzluktan Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sel-lem'e şikâyet ettim de, bana dedi ki şöyle şöyle:
"Allâhümme ğâiretu'n-nücûmu ve hedeeti'l-uyûnu ve ente hayyu'n-kayyûmun Lâ te'huzuke sinetün ve lâ nevmün Yâ hayyu yâ kayyûmu, eh d i'leylî ve enim aynî"
(Allah'ım, yıldızlar battı, gözler uyudu Sen ise Hayy'sın , Kayyûm'sun, Seni ne uyku tutar, ne de dalgınlık Ey Hayy ve Kayyûm (Allah)! Gecemi sakin yap ve gözümü uyut)" Ben bunu söyledim de, Azız ve Yüce olan Allah, içinde bulunduğum şeyi (sıkıntı ve uykusuzluğu giderdi)[url=ada99:009htm#_ftn95]
270- Muhammed ibni Yahya ibni Habbân'dan rivayet edildiğine göre, "Halid ibni Velîd'e (Radıyallahu Anh) uykusuzluk isabet etti de bunu Pey-gamber Saîlallahu Aleyhi ve Sellem'e şikâyet etti Peygamber de ona, uyu-yacağı zaman, Allah'ın gazabından, kullarının şerrinden, şeytanların ves-veselerinden ve onların hazır bulunmalarından Allah'ın Kur'anına sığın-masını emretti" Bu hadîs Mürsel'dir ve Muhammed ibni Yahya tâbiîdir[url=ada99:009htm#_ftn96]
271- Büreyde'den (Radıyallahu Anh) zayıf bîr isnadla rivayet edildiğine göre, şöyle demiştir:
"Halid ibni Velid, Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem'e şikâyette bulunup dedi ki: Yâ Resûlallah, uykusuzluktan gece uyuyamıyorum? Pey-gamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem buyurdu: Yatağına girdiğin zaman şöyle söyle:
"Allâhümme rabbe's-semâvâtisseb'i ve mâ ezallet ve rabbe'l-arezîne ve mâ ekallet, ve rabbe'ş-şeyâtîni ve mâ edallet, kün lî çâren min şerri halkıke küllihim cemî'an en yefruta aleyye ehadün minhüm ve en yebgiye aleyye Azze câruke ve ceîle senâüke ve la ilahe gayruke ve lâ ilahe illâ ente"
(Ey yedi göğün ve gölgelendirdiklerinin Rabbı olan, bütün yer küresi-nin ve taşıdıklarının Rabbı olan, Şeytanların ve saptırdıklarının Rabbı olan Allah'ım! Bütün yaratıklarının kötülüğünden beni koru ki, onlardan hiç biri bana taşkınlık yapmasın ve zulüm etmesin Sana iltica eden kurtul-muştur Senin sıfatların yücedir ve Senden başka ilâh yoktur, ilâh olarak ancak Sen varsın)”[url=ada99:009htm#_ftn97]

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com