Sebzeli Brokoli Çorbası

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Brokoli Çorbası






Sebzeli brokoli çorbası
BROKOLİLİ SEBZE ÇORBASI





Gerçek bir vitamin kürü olan sebze çorbasını yıllarca pek de sevmeden yerken, annem brokolili yapmaya başladı ve hem lezzeti hem de vitamini daha iyi hale geldi… Bende sağlıklı olmasının yanında, tadını beğendiğim ve eşimde sevdiği için sık sık yapıyorum Aslında bu çorbaya “Evde Ne Varsa Çorbası” desek daha iyi olur… Evde kalan tek tük sebzeleri içine atabileceğiniz için israfı engelleyen, pişirmesi kolay vitamin kürünü grip salgınlarının yavaş yavaş arttığı, havanın soğumaya başladığı şu günlerde sık sık denemenizi öneririm Ağız tadınıza veya evde kalan sebzelere göre lezzetini değiştirebilirsiniz Annemler yemeğe geldiğinde yaptığım bu seferkinin içeriği aşağıdaki gibiydi ve 10-12 kişilik kocaman bir tencere çorba oldu;

Malzemeler:
  • ½ kg brokoli,
  • 2 adet patates,
  • 2 adet havuç,
  • 2 kabak,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 1 adet kereviz saplarıyla,
  • 1 su bardağı bezelye,
  • 1/2 su bardağı süt,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı,
  • 1 yemek kaşığı un,
  • 1 su bardağı et suyu,
  • Tuz, karabiber,
* İsterseniz yerelması, yeşil domates ve sarımsak vs de ekleyebilirsiniz…


Hazırlanışı:

Sebzeleri güzelce yıkayın Patates, kabak, havuç soğan ve kerevizlerin dış kabuklarını soyup 4-5 parçaya bölün Brokolinin varsa sarı çiçekli kısmını ve kalın köklerini temizleyip diğerleriyle aynı boylarda parçalara ayırın Büyük bir tencereye koyduğunuz sebzeleri üzerini biraz geçecek kadar suyu ekleyerek patatesler tamamen haşlanana kadar pişirin (İyice haşlanan sebzelerinizin suyunu kesinlikle dökmeyin bütün vitamin orada…) Suyuyla birlikte el blendırından geçirerek tamamen püre haline getirin…
Başka bir tencerede yağ ile unu iyice kavurup yavaş yavaş püre halindeki sabzeleri ekleyin, karıştırarak kaynatın, kaynayınca sütü ekleyin İyice karıştırdıktan sonra et suyunu ilave edin, kıvamını ayarlamak gerekirse su ekleyebilirsinizTuz ile karabiberini de ekleyip biraz daha kaynatın İsteğe bağlı olarak 1 çay kaşığı kimyon ve kırmızıbiber ekleyebilirsiniz veya üzerine tereyağında erittiğiniz kırmızı biberli sos yapabilirsiniz…

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.