Yemek Tarifleri Yemek Şalgam Çorbası (Sivas) |
07-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Tarifleri Yemek Şalgam Çorbası (Sivas)Yemek tarifleri Yemek şalgam çorbası (sivas) ŞALGAM ÇORBASI (SİVAS) MALZEME: İri şalgam 5-6 baş Bulgur veya pirinç 1 kase Tereyağı-margarin 2 çorba kaşığı Kıyma 100 gr Kuru soğan 2 adet YAPILIŞI: İri şalgamdan 5-6 baş alınır, iri göz rendeden geçirilir İstenirse tuzla ovularak (kekre) acı suyu giderilir 1-2 çorba kaşığı saya yağı, 1-2 baş doğranmış soğan sokarıcı yapılır Arzuya göre kıyma, kuşbaşı et, kemikli kavurma hangisi varsa 1-2 litre kaynayan suya sokarıçla birlikte 1 kase dolusu bulgur veya pirinç, et hepsi bir arada kaynatılır Bulgur pişmek üzere iken rendelenmiş şalgamlar atılır O da pişince ateşten indirilir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|