Kolofan |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
KolofanKolofan Nedir - Kolofan Hakkında - Kolofan Özellikleri - Bitkiler Hakkında Kolofan, çam sakızının damıtılmasıyla oluşan, saydam, sarı renkli reçine Canlı ağaç gövdelerinde açılan yaralardan, ağacın dip kütük kısımlarının ekstraksiyonundan ve sülfat yönteminin yan ürünü olan tall-oil'in fraksiyonlu damıtılmasıyla elde edilir Suda çözünmez, oda sıcaklığında katı, açık sarı-kahverengi arasında bir renktedir Eter, alkol, klorlu hidrokarbon ve hidrokarbonlarda çözünür Kolofanın değerini belirlemede en önemli etken renktir Renk açık sarıdan koyu kahve rengine doğru harflerle değerlendirilir![]() Doğal olarak çam ağaçlarından elde edilen reçine %80 kalofan, %20 terebenti yağı içerir Kolofanın bileşimi ise %90 reçine asitleri ile %10 nötral maddeler içerir![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|